Zrenjaninski odbornici zabrinuti zbog fabrike vode, traže obraćanje novog vlasnika 1Fabrika vode u Zrenjaninu Foto: Grad Zrenjanin

Na šesnaestoj sednici Skupštine grada Zrenjanina, održanoj u petak, dopunjeni dnevni red sadržao je 56 tačaka.

Opozicioni predstavnici iz redova DSS zatražili su da se ramatra pitanje o statusu fabrike vode, daljim planovima o vodosnabdevanja grada i kritikovali smanjivanje nadležnosti JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Skupštinska većina odbila je predložene tačke dnevnog reda, a na pitanje zašto odbornici traže obraćanje novog vlasnika fabrike vode, predstavnika firme Panonian water, Zoran Sandić iz DSS je rekao da je to potrebno “da ne bi bilo nagađanja, spekulacija i da ne bi bili svi u velikoj zabludi da će se ponoviti isto ono što se dogodilo sa grupom Zilio”.

“Nisu oni kupili butik, već fabriku vode koja treba da snabdeva 80.000 ili 100.000 građana zdravom pijaćom vodom. To nije nimalo mala stvar. Želimo da se obrate građanima i javnosti, da vidimo rokove, da vidimo na koji način će da odstrane arsen, kojom tehnologijom, kolika će biti cena takve vode po kubiku, koliko će to da košta građane, kada će to da bude, šta je sa radnicima kojima nije isplaćena plata, šta je sa radnicima koji ne mogu da se leče. Na sva ta pitanja oni moraju da daju odgovor i za tako nešto nema boljeg mesta od skupštine grada Zrenjanina”, rekao je tokom sednice Sandić.

On je u ime svoje odborničke grupe prigovorio i zbog smanjivanja nadležnosti JKP “Vodovod i kanalizacija” i upitao zašto se svi poslovi poveravaju privatnicima kojima će se prihodi od komunalnih delatnosti slivati u private džepove, umesto u javno preduzeće.

“Upola smanjujemo prihode javno komunalnom preduzeću a na prošloj sednici smo doneli odluku o subvencijama tom istom preduzeću zarad tekuće likvidnosti. Kako će to preduzeće ubuduće poslovati ako upola ukinemo ono od čega treba da se finansira i treba da radi u interesu grada i građana. Ova odluka je sporna i imaće posledice po građane”, poručio je Zoran Sandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari