Zrenjaninski Vodovod kaže da neće više biti bara kod nadvožnjaka 1Foto:JKP Vodovod

Veliku su muku mučili Zrenjaninci koji prolaze pored nadvožnjaka na Bagljašu, jer se voda nakupljala na pešačkoj stazi zbog loše kišne kanalizacije.

Proteklih dana dežurne ekipe zrenjaninskog Vodovoda završile su konačnu popravku. Objašnjavaju da je sada u potpunosti eleminisana mogućnost da prilikom obilnijih padavina dođe do izlivanja i taloženja atmosferskih voda na pešačkoj stazi sa leve strane nadvožnjaka.

Prvi test biće veće prolećne padavine, zbog čega je nakon zamene dela oštećene atmosferske mreže i sanacije pripadajućih šahtova, izvršeno preventivno čišćenje kompletne atmosferske kanalizacione mreže specijalizovanim vozilom, kao i čišćenje svih kanalizacionih pumpi na potezu oko samog nadvožnjaka.

Prethodnih godina problem sa taloženjem viška atmosferskih padavina rešen je samo sa jedne strane nadvožnjaka, počev od 2019. godine kada je zamenjen deo cevovoda atmosferske kanalizacione mreže u naselju Brigadira Ristića, i prespajanje dela stare atmosferske mreže sa novoizgrađenom u neposrednoj blizini nadvožnjaka.

Na ovaj način sprečeno je izlivanje i zadržavanje atmosferskih voda na putnoj površini u Brigadira Ristića desno od nadvožnjaka i obezbeđeno privremeno rešenje za taloženje vode na pešačkoj stazi levo od nadvožnjaka.

Radovima koji su poslednjih dana vršeni, u Vodovodu trvde da je obezbeđeno trajno rešenje problema.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari