Zrenjaninski Vodovod nastavio radove na kanalizacionoj mreži u selima 1Foto: VIK Zrenjanin

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin započelo je radove u okviru nastavka izgradnje fekalne kanalizacione mreže u Elemiru

Reč je o radovima na izgradnji 1416 metara kanalizacione mreže, u okviru nastavka izgradnje fekalne kanalizacione mreže u Elemiru.

Radovi koji su planirani da traju 90 dana izvodiće se u delu Proleterske ulice, između Zdravka Čelara i Partizanske, u delu ulice Boška Mijatova, između Zdravka Čelara i Partizanske, i u delovima ulica Zdravka Čelara, Partizanske i Ive Lole Ribara, između Boška Mijatova i Proleterske.

Vodovod najavljuje da će završetkom ovih radova u poptunosti biti završen sliv 7 kanalizacione mreže u Elemiru, a pokrivenost kanalizacionom mrežom u ovom naseljenom mestu iznosiće 86 procenata.

Kažu, takođe, da je celokupna dosad izgrađena mreža u Elemiru u funkciji, meštani je koriste, a novi korisnici uskoro će biti priključeni na mrežu.

Vrednost radova iznosi 22,5 miliona dinara, sredstva je obezbedio Grad Zrenjanin, a izvođač radova je JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

Nakon Elemira, planirano je da se nastave radovi na izgradnji fekalne kanalizacione mreže u naseljenom mestu Klek.

Radovi u okviru treće faze izgradnje kanalizacione mreže u ovom naseljenom mestu, a koje će JKP „Vodovod i kanalizacija“ uskoro započeti, obuhvataju izgradnju crpne stanice u ulici Dragice Pravice, potisnog cevovoda u dužini od 140 metara i gravitacione fekalne kanalizacione mreže u dužini od oko 400 metara.

Celokupna do sada izgrađena kanalizaciona mreža je u funkciji, a završetkom pomenutih radova 86 procenata naseljenog mesta Klek biće pokriveno kanalizacionom mrežom.

Vrednost ugovorenih radova iznosi 8 miliona dinara a sredstva za njihovu realizaciju je obezbedio Grad Zrenjanin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari