Zrenjaninski Vodovod započeo reparaciju vodotornja u Orlovatu 1Foto: M.P./Danas

Zrenjaninsko preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ započelo je radove na reparaciji vodotornja u Orlovatu, u okviru redovnog održavanja izvorišta i pripadajuće vodovodne infrastrukture u svim naseljenim mestima.

Kako su naveli iz ove firme, danas su započeli radovi na kompletnoj reparaciji vodotornja u Orlovatu, koji imaju za cilj da dodatno povećaju stabilnost vodosnabdevanja u ovom naseljenom mestu.

Radovi će trajati dve nedelje, a tokom tog perioda vodotoranj će biti van funkcije zbog čega postoji mogućnost da dođe do povremenih oscilacija pritiska vode u mreži, kraćih prekida vodosnabdevanja, kao i pojave gasova u vodi, koji se inače eliminišu u samom vodotornju kada je isti u funkciji.

„U pitanju su specifični unutrašnji i spoljni radovi na vodotornju, koji obuhvataju peskarenje, farbanje i popravku termičke izolacije vodotornja, kao i farbanje stubavodotornja antikorozivnim premazom i završnim zaštitnim slojem“, objašnjava rukovodilac službe informisanja mr Siniša Gajin, iz JKP VIK Zrenjanin.

Zrenjaninski Vodovod započeo reparaciju vodotornja u Orlovatu 2
Foto. vik zrenjanin

Prema njegovim rečima, nakon bušenja novog bunara i završetkom radova na reparaciji vodotornja u Orlovatu dodatno će se povećati stabilnost i kvalitet vodosnabdevanja u ovom naseljenom mestu.

„Vrednost radova je 6 miliona dinara, a rok za njihov završetak je 15 radnih dana. Vodotoranj u Orlovatu izgrađen je 2004. godine, visok je nešto preko 30 metara i zapremina mu je 200 kubnih metara“, objašnjava Gajin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari