Zrenjaninsko naselje "Ruža Šulman" u sredu bez vode više sati 1Foto: Vodovod Zrenjanin

U zrenjaninskom naselju Ruža Šulman. u sredu 2. marta, završena je prva faza zamene starih vodovodnih cevi i počinju radovi na priključenju objekata na novoizgrađenu vodovodnu mrežu.

Zbog pomenutih radova doći će do prekida vodosnabdevanja u ovom naselju od 8 do 14 časova, saopštilo je JKP „Vodovod“.

Priključenje objekata vršiće se u više faza kako bi prekidi vodosnabdevanja, koji su u ovom slučaju neophodni, bili što kraći, a građani će o terminima biti na vreme obavešteni.

Prema podacima izvođača radova, firme Enerdži LTD iz Novog Sada, preostalo je da se izvrši vraćanje javnih površina, putnih i zelenih, u prvobitno stanje i da se novoizgrađena mreža poveže sa postojećom u objektima.

Potrebno je ukupno povezati 48 objekata na vodovodnu mrežu, zbog čega je i planirano da se ti radovi odvijaju u fazama kako bi prekidi vodosnabdevanja bili što kraći. Svi objekti će se nakon povezivanja snabdevati vodom iz novoizgrađene mreže.

Novoizgrađena vodovodna mreža je u dva navrata isprana, dezinfikovana i punjena kako bi se izvršilo njeno testiranje. Vršene analize pokazuju da nema degradacije vode nakon prolaska kroz novu mrežu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari