Zrenjaninsko pozorište počinje sezonu predstavom o psu "Silvija" 1Foto: M.P./Danas

Nova pozorišna sezona u zrenjaninskom Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ zvanično će biti otvorena na dramskoj sceni u subotu, 3. septembra, u 20 časova, premijernim izvođenjem komada „Silvija“ u režiji Nenada Gvozdenovića.

Ovaj komad američkog dramaturga i pisca Alberta Ramsdela Garnija, koji će pred zrenjaninskom publikom biti predstavljen kao romantična drama, podstaći će nas da se pozabavimo razmišljanjem o međuljudskim odnosima, pre svega onim u bračnoj zajednici.

„Predstava „Silvija“ žanrovski pripada onome što nazivamo psihorealizmom, sa povremenim izletima u druge žanrove. U osnovi je romantična drama, začinjena humorom“, ocenjuje reditelj Nenad Gvozdenović.

Psa Silviju, oko kojeg se odvija zaplet drame i razara jedan brak, igra glumica Vesna Varićak.

„Pas Silvija priča u ovoj predstavi, jer kad kuče reši da priča, to radi isključivo otvorenog srca. Zašto, i otkud ona priča, to jeste pitanje za filozofe i psihoanalitičare. Mi, svakako, imamo naš pozorišni odgovor, koji ćete detektivskim metodama otkriti kad odgledate predstavu“, poručuje reditelj Gvozdenović.

U predstavi, pored Vesne Varićak, igraju i Igor Filipović, Snežana Kovačev Čelar, Milaj Vuković, Edit Tot Miškeljin i Nataša Luković.

Režija i izbor muzike potpisuje Nenad Gvozdenović, a kostimografiju i scenografiju Marija Jevtić. Tekst je prevela Milica Kralj.

Pretpremijera predstave „Silvija“ zakazana je za petak, 2. septembar, u 20 časova, na velikoj sceni zrenjaninskog pozorišta dok je premijera u istom ternimu dan kasnije, 3. septembra.

Predstava je na reodvnom repertoaru 10. i 24. septembra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari