Zapaljen automobil pripadnika KBS- a na Severu Kosova 1

Kosovski Srbin, prijavio je da su nepoznate osobe spalile njegov automobil Opel Corsa. Nisu prijavljene povrede ljudi, a nadležna policijska odeljenja nastavljaju istragu, informacija je iz redovnog policijskog 24-časovnog izveštaja o incidentima na Kosovu od nedelje, prenosi portal KoSSev.

Kosovski portal KoSSev nezvanično saznaje da se navodno radi o srpskom pripadniku KBS J.M., iz opštine Zubin Potok, ali tu informaciju nisu mogli, uprkos više pokušaja preko imejlova i telefonskih poziva od sinoć, da potvrde u Kosovskoj policiji, uključujući i centralnu kancelariju u Prištini. Kako poral KoSSev navodi nisu uspeli da saznaju ni ostale detalje najnovije paljevine.

„Tu informaciju već imate objavljenu u 24-časovnom izveštaju,“ u kratkoj SMS poruci napisao je portparol Baki Keljani poratlu KoSSev,

Od početka ove godine zapaljeno je ukupno pet automobila, a poslednji slučaj pre ovog dogodio se krajem aprila u Zubinom Potoku, kada je BMW zapaljen suspendopvanom pripadniku KP-A. Tri dana ranije zapaljeno je vozilo u privatnom vlasništvu zaposlenom u Pritvornom centru u Severnoj Mitrovici, a sredinom februara zapaljen je i automobil za koji se veruje da je korišćen u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Na Severu Kosova u poslednje četiri godine zapaljeno je ukupno 33 automobila i tri u srpskim sredinama na jugu, a više je automobila oštećeno. Samo u Severnoj Mitrovici 26 automobila i registrovana tri pokušaja paljenja, 7 zapaljenih automobila u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, dva u Gračanici i jedan na jugu.

Policija Kosova do danas nije objavila rezultate istraga i informacije o počiniocima.

O paljevinama automobila na poslednjoj sednici SO Severna Mitrovica govorio je i komandir stanice u Severnoj Mitrovici, Đorđe Karamarković. Rekao je da su slučajevi „vrlo teški za rasvetljavanje“ i da, nijedan slučaj do danas nije rešen. Ipak, policiji je poznato da se paljenja automobila izvršavaju „rano ili kasno ujutru“, „na isti način“ i da su sredstva „uvek ista“. Podsetio je da su u istragu uključene sve snage – regionalne, stanične, obaveštajne, te da su pojačane noćne patrole i budnost, zbog čega misli da će istraga dati rezultate, prenosi KoSSev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari