PSG: Dina Vučinić da podnese ostavku zbog širenja mržnje 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Potpredsednik novosadskog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Mladen Cvijetić pozvao je danas novoimenovanu predsednicu Skupštine grada Novog Sada Dinu Vučinić da podnese ostavku.

.Podsetivši u saopštenju na izjavu Vučinić da su „Hrvati trajno obolela nacija“, Cvijetić je rekao da to može biti osnov samo za sudski proces i opštu osudu, a ne rukovođenje Skupštinom Novog Sada.

Ocenio je da nju na funkciju na koju je izabrana nije preporučila „blistava politička biografija“, niti posebni lični kvaliteti već „nacionalistički karakter“ i „bezuslovna poslušnost (premijeru Srbije) Milošu Vučeviću“.

„Pitam gospođu Vučinić kako će se gotovo četiri hiljade novosadskih Hrvata osećati povodom njenog imenovanja na ovu funkciju, i da li je i njoj normalno to da baš ona vrši tu funkciju, ako uzmemo u obzir da predsednica Skupštine Novog Sada treba da predstavlja oličenje parlamentarizma, poštovanja i uvažavanja različitosti“, naveo je Cvijetić.

Pozvao ju je da „pokaže mrvicu javne odgovornosti“, jer govor mržnje prema komšijama i sugrađanima zasigurno ne predstavlja ni kvalitet ni vrlinu, „već samo bezobrazluk, sramotu i ozbiljno ugrožavanje života“ hiljada ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari