Zukorlić podržao novopazarsku učiteljicu

Ostavite komentar


  1. I tako to pocinje plate soviniste da naprave ekces da se cuje a onda je opravdavaju sto to neurade u nemackoj austriji americi nemogu tamo jer su ih oni i platili uz pomoc nasih sovinista

  2. Koji skandal u jednoj zemlji u Skupštini sedi poslanik koji ne poštuje zastavu i himnu svoje zemlje i time pogazio zakletvu kao poslanik.

  3. Narodu treba da se pojasni. U OS „Rifat B. Tršo“ je prije početka časova puštena himna R.Srbije. Nakon toga je uslijedio čas gdje se po planu i programu koje je odobrilo Ministartsvo Prosvjete shodno nastavnom planu za nacionalne manjine, kao sastavni deo gradiva predviđen za taj čas, puštena tzv himna Bošnjaka Sandžaka, koja nije legitimno usvojena (upravo zbog Sulejmana Ugljanina), tako da ovaj spin o nepoštovanju državne himne je samo medjski tendenciozno predstavljen. Opet ponavljam da pjesma koja je puštena đacima u toku časa (ne na početku časa) je samo deo gradiva predviđen za taj čas i opet ponavljam da je sve to usvojilo Ministartsvo Prosvjete i svi po hjerarhiji nadležni kolegiji i vijeća u sistemu obrazovanja. To što je Ugljanin napravio show od ovoga kao po običaju, to njemu na čast. Učiteljica Adela svakako treba biti maksimalno zaštićena od zloupotreba.

  4. A šta bi rekli u Crnogorskom parlamentu sa trobojkom sjede i maskama trobojkom pa niko ništa a sad zvonite na sva zvona sram vas bilo fuj

  5. Da je Srpska učiteljica nešto slično zgrešila već bi bila izbačena sa posla i ležala u zatvor,ovako trpi i okreni drugi obraz ,

  6. Bošnjaci Sandžaka su autohton narod na ovom područiju. Nijesu doselili niotkuda i zato imaju pravo na svoju kulturu, nacionalni i vjerski identitet.
    Što se tiče srbijanske himne, nju Bošnjaci Sandžaka uvažavaju ali ništa više od toga.
    Mi je ne osjećamo svojom, jer se u njoj ne prepoznajemo. Zato je ne možemo ni pjevati.
    Na kraju koliko država Srbija bude poštovala i uvažavala svoje manjine, toliko će manjine uvažavati i poštovati državu Srbiju.
    Ni više ni manje.

  7. Zašto me to ne čudi, pa i on verovatno ne smatra Srbiju svojom državom….ali ipak nema problem da primi platu u skupštini.

  8. @Edin: sa jedne strane se slažem sa vama jer je zvanična himna Srbije, po mom mišljenju, previše prožeta pravoslavljem i zaista ne „leži“ nekome ko nije te veroispovesti. Sa druge strane, himna kao takva predstavlja neku vrstu identiteta države čiji smo državljani i ne bi je trebalo tako usko posmatrati. Pitao bih vas da ste recimo reprezentativac Srbije i da ste pobednik u nekom takmičenju, da li biste insistirali da puste „vašu“ himnu ili himnu države Srbije???

  9. Razumem zasto pevate Bosnjacku himnu,ali ne razumem zasto ne pevate drzavnu takodje vasu himnu.Mislim da glupostima kod nas nikad kraja,uskoro ce i pomoravci da zarate sa šumadincima i da traze svoja prava

  10. Kad narod ima platu 300 evra onda je ovo tema kad ima 1000 evra onda je plata gde na letovanje, koji auto da se kupi, da li je za decu zdravija crna ili mlečna čokolada… jbga kod nas plate 300 evra i to ko ima posao. PA STA ONDA OCEKUJETE GOSPODO!

  11. Srbija ima svoju himnu,i mi Srbi imamo jednu zemlju. Svako ko zivi ovde mora da postuje zakone te
    zemlje. Kome se ne svidja,veliki je
    svet. Samo jednu maticnu zemlju
    imamo i moramo da je branimo. Ko
    misli da ovo nije njegova zemlja ne mora da voli ali mora da postuje zakone. Ne treba popustati nikako. Nismo se ni mi bunili kada su sebi dali ime svim narodu Bosnjaci,a vrlo dobro znamo a i oni zanaju da su vise od polovine Srbi muslimanske veroispovesti.

  12. A kako ste to ahtoton narod kad poticete od Srba zivite na srpskoj teritoriji govorite srpski jezik prezivate se na ic kao i vecina Srba nemate nikakvu istoriju sve su te prostore oslobadjali Srbi pa vam oprastali sto ste uvek bili na strani okupatora i na kraju onaj koji predje u drugu veru nije nikako autohton

  13. treba svkako postovati prava nacionalnih manjina, u to ne treba da se dira…ali gospodja radi u rzavnoj ustanovi koju ja finansiram i dobija platu od onog dela sto meni odvoje i treba da mi odvoje da se razumemo. Ali, treba da se postuju simboli drzave kojoj zivimo, zasnivamo svoje porodice, Uostalom ako nje spremna za rad u drzavnoj skoli, gosn Zukorlic ima univerzitet eto mu kadra.

  14. Alo Bošnjaci uzmite se već jednom u pamet . Vas je izmislio Hag i zapad posle raspada SFRJ jer tada u toj državi niste postijali kao Bosnjaci kao narodnost . Niste postojali ni u vreme Austrougarske ako pogledate i deftere o popisu stanovništva u vreme Osmanskog carstva i tada ste bili Srbi Islamske veroispovesti . Meni ne smeta što ste ime dobili po teritoriji koja se zove Bosna i postali ste Bošnjaci jer morate se po nečemu razlikovati od drugih naroda Muslimanske veroispovesti . Turci znaju ko su ,Arapi znaju ko su , Malezijci znaju ko su ,itd . Ne brkaju veru i naciju i ne poništavaju naciju u ime vere . E pošto imate kompleks Srba i srpske nacije koju mrzite do ,,skoro“ ste bili Muslimani , a od skoro Bošnjaci . Niste vi nikakav autohtoni narod vi ste autohtone izdajice koje su prešle u drugu veru . Na to ima pravo svako da pređe u drugu veru ali ima pravo i obavezu da postuje zakone države u kojoj živi i uživa sva ljudska prava te države . U protivnom snosi sve zakonske sankcije te države isto kao i titular te države a to je Srbija . Sandžak je samo deo kao što je i Šumadija ili Banat ili Bačka itd. Zapamtite Sandžak je Srbija i uvek će to biti sviđalo se to vama ili ne .

  15. Sto muslimansa nema nigde u Evropi osim na ovim prostorima? Svima je jasno da nebih osetili Turski zulum, neke Srpske porodice su menjale veru samo da ih Turci ne diraju. Sto ne pricate Turski ili Arapski, nego ste svi na IC i pricate Srpski, sad izmisljate nesto kao Bosnjacki, ali cim se malo zagrebe ispod povrsine vide se vasi Srpski koreni. Vi na silu nesto trazite, a i sami znate da Drzavu nemate niti cete je ikad imati. Bih i ne postoji to niko ne priznaje to je vestacki stvoreno. Tako da od vas ne ocekujem da cete postovati vasu maticu Srbiju koju ste davno izdali!

  16. Onda neka ide u državu gde misli da pripada,u Americi svi prvaci skidaju američku himnu pa zove. Privatno se Prica sta hoces a javno po službenoj dužnosti.

  17. Aman ja Rabi
    Narod umire od korone masovno
    A komentariše se i raspravlja o himni Bože pravde

    Svašta su pevajući tu himnu radili i hoće da nateraju na silu narod da peva nešto zbog čega su mnogi kukali i ojađeni bili

  18. Šta je to strašno ako mi iz Sandzaka pevamo našu himnu
    I šta ste se sad uhvatili zastave himne grba još gore no za vreme komunizma
    Narod umire po Pazaru Beogradu svim gradovima Srbije i ciela svieta
    Neznamo bre ni šta ćemo ni kud ćemo više a hapsimo učiteljice zbog himne
    Lud sviet bre

  19. Mi svi govorimo jezikom svoje majke
    Šta to treba menjati
    To uopšte ne znači ako je puštena Bošnjačka himna da neko ne priznaje državu
    Ali svako ima pravo da kaže ako mu u toj istoj državi nešto smeta
    Kao na primer
    Ja ne volim himnu
    Bože Pravde
    Nekako su u toj himni diskriminirani drugi narodi Srbije
    I postala je popularna za vreme rata u Bosni
    A svi znamo šta je bilo i šta se dešavalo

  20. BRE VI MUSLIMANI I ⁵SRBI
    Sećate se mnogi kad su nas u školi na silu terali nastavnici komunisti da negiramo Boga

    Od Boga im najgore bilo
    Pa ih niko nije hapsio

    Šta ste zapeli

    Pustila učiteljica himnu na času Bošnjačkog jezika
    Znate dobro da mi u Sandžaku imamo svoj dijalekt i dosta različit jezik od ispravno gramatičkog Srpskog jezika

    Nemoze narod glumeti da je ono što nije i natezati se da govori na silu jezik kojim nije od detinjstva govorio

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.