Školski odbor Gimnazije Tanasije Pejatović u Pljevljima jednoglasno je odlučio da i u narednom četvorogodišnjem mandatu dužnost direktora povjeri Draganu Zukoviću, koji je i do sada bio direktor jedne od najboljih srednjih škola u Crnoj Gori.

Prema riječima Jovanke-Joke Brašanac, članovi odbora su ocijenili da je Zuković do sada izuzetno dobro obavljao funkciju direktora i da na toj funkciji treba da ostane i u naredne četiri godine. „Prijavila su se dva kandidata i jedan i drugi su ispunjavali uslove za mjesto direktora, ali su članovi odbora jednoglasno odlučili da daju povjerenje Draganu Zukoviću“, rekla je Jovanka Brašanac.

Prema važećoj proceduri izbor direktora treba da potvrdi nadležno ministarstvo. Gimnazija u Pljevljima je počela da radi 1901. godine kao Srpska gimnazija i prvu godinu je pohađalo 70 učenika. Za prvog direktora postavljen je Tanasije Pejatović, istaknuti profesor i naučni radnik, čije ime nosi ova ustanova. Godine 1968. Gimnazija je dobila naziv Tanasije Pejatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari