U nedelju uveče u hotelu „Kostolac“ u Kostolcu održao skup članova i rukovodstva Srpske napredne stranke iz Braničevskog okruga. Iako nije zvanično rečeno, ovo svakako jeste početak kampanje za lokalne izbore u Kostolcu koji će se održati 15. decembra. U prilog tome svakako ide i podatak da je sastanku prisustvovao i predsednik Izvršnog odbora SNS, Radomir Nikolić,


Velika sala kostolačkog hotela bila je toliko popunjena da oni koji su došli kasnije nisu mogli ni da sanjaju o stolici. Kolege novinari koji žive u Kostolcu pitali su se da li je neko uopšte ostao u svojoj kući, a čini se da je i sam Nikolić bio iznenađen posetom.

– Želimo da promene i energiju koja je prepoznata u čitavoj Srbiji donesemo i Kostolcu. Pripremamo se za izbore i očekujem da u narednih par dana, zajedno sa koalicionim partnerima i zvanično predamo listu. Borba protiv korupcije i kriminala je problem na nivou zemlje a u lokalu želimo da se skoncentrišemo na poboljšanje uslova života ekonomski ugroženog stanovništva i privlačenje investitora zarad povećanja zaposlenosti. To će biti i glavne tačke programa naše stranke za Kostolac. – kazao je Nikolić napomenuvši da je svestan da pored SNS-a i protivničke partije imao ovde jako uporište pa je predvideo mesec dana ozbiljne političke borbe u Kostolcu.

On je na pitanje oko smene kadrova iz redova naprednjaka koji nisu zadovoljili ponovio da je „posmatranje“ u toku, ali je odbio da komentariše nešto više na tu temu pre sednice Predsedništva partije. Ipak je kazao da je u tu svrhu formiran tim koji broji 60 ljudi i koji prati rad i najmanjeg mesnog odbora.

Nikolić je izbegao da kaže da li je prisustvo SPO-a na listi deo plana o saradnji na republičkom nivou, već je napomenuo da je SNS otvoren za saradnju sa svima koji žele da promene stanje u Srbiji. Na pitanje da li je i PUPS želeo da se nađe na naprednjačkoj izbornoj listi u Kostolcu, Radomir Nikolić je odbio da da komentar.

Skup aktivista SNS u Kostolcu, kako ga je Radomir Nikolićokarakterisao u razgovoru sa medijima, bio je posećen i od pojedinih predstavnika SPO i Nove Srbije iz Braničevskog okruga i bio je zatvoren za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari