Tri meseca su bila dovoljna privatnim borskim preduzećima angažovanim na poslovima rekonstrukcije hotela „Jezero“ da ovom nekada popularnom objektu na Borskom jezeru vrate stari sjaj.

Za to vreme rekonstruisan je krov, ulazni hol, restorani i terase, svih 111 soba u kojima je zamenjen nameštaj i kompletna stolarija, rekonstruisana kupatila, hotelski liftovi. Novina je i šest soba koje su namenjene smeštaju osoba sa invaliditetom, kojima je potpuno prilagođeno kupatilo, prilazni deo sa liftom i prostorija za spavanje, dok je desetak soba preuređeno u apartmane, a 24 ležaja prilagođena su za smeštaj košarkaša. Rudarsko-topioničarski basen Bor, koji je vlasnik hotela „Jezero“, u renoviranje ovog sada reprezentativnog objekta uložio je 2,9 miliona evra, a kako najavljuju nadležni ulaganje će biti i dalje.

– Planirana sredstva su bila 7,5 do 7,6 miliona evra, a ovo je urađeno za svega 2,9 i ja se nadam da ćemo još sa 500 do 600.000, najviše milion, uraditi drugu fazu – srediti bazen, doraditi donji zabavni deo hotela, okolinu, počev od splavova, graničnika dubine, delova za decu na samom jezeru… Ubeđen sam da ćemo sve to završiti do početka zime i istovremeno, kada budemo pustili žičaru, pustiti i tu drugu fazu. Onda ćemo imati i zimski sadržaj i hotel će stalno biti pun. Tako smo i bazirali ekonomiju hotela, a računica je pokazala da će se sve isplatiti za dve i po do tri godine – kaže generalni direktor borskog kombinata bakra Blagoje Spaskovski na prigodnoj svečanosti povodom završetka rekonstrukcije. „Jezero“ zvanično će biti otvoren 6. avgusta, na Dan rudara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari