Fudbaleri Crvene zvezde sapleli su se u „evropskom suterenu“. Stepenik pretposlednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ako je suditi po prvih 90 minuta, pokazao se previsokim za beogradski tim. Pobedu slovačkog vicešampiona najavio je Ivana u 43. a potvrdio Salata u 68. minutu. Trenutak nade dao je Trifunović (64), ali se san o dobrom rezultatu raspršio brže od mehura od sapunice.

 

Crvena zvezda – Slovan 1:2 (0:1)

Strelci: Trifunović 64 – Ivana 43, Salata 68. Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 40.800. Sudija: De Souza (Portugal). Žuti kartoni: Jevtić, Đorđević (Crvena zvezda), Salata, Dosoudil, Božić (Slovan).

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Vilotić, Tošić, Bogdanović (od 78. Vešović), Milovanović, Koroman (od 82. Jeremić), Kadu, Jevtić (od 62. Trifunović), Perović.

Slovan: Putnocki, Janošik, Salata, Dosoudil, Had, Guede, Božić, Bakajoko (od 90. Koučak), Ivana, Grendel (od 82. Kiš), Silvestr (od 75. Kužma).

 

Zvezdina igra u prvom poluvremenu bila je spora i bezidejna. Više od ostalih trudio se Ninkov, ali nijednom nije uputio upotrebljiv centaršut. Pokušavao je i Koroman, mada čini se, prečesto i bespotrebno kroz sredinu. Nesigurnost Vilotića i Đorđevića, koja ih je „krasila“ čitavo poluvreme, kaznio je u 43. minutu najpre Bakajoko, kada se neometan ušetao iza poslednje linije crveno-belih i stigao do lopte pre Stamenkovića, a zatim i Ivana preciznim udarcem sa desetak metara. Zvezdine pretnje u tom delu meča „potpisao“ je Jevtić, ali je lopta posle pokušaja glavom (40) otišla pored gola, da bi udarac nogom (45) Putnocki uspeo da odbrani.

Drugo poluvreme počelo je u Zvezdinom ritmu. Jevtić je u 51. minutu glavom šutirao preko gola i tako „prosuo“ požrtvovanje Perovića, a izjednačenje je doneo Trifunović (64), posle samo dva minuta provedena na terenu. Odličan šut sa 25 metara završio je u gornjem desnom uglu gola Putnockog, koji je paradom samo ulepšao pogodak. Slavlje na tribinama utihnulo je četiri minuta kasnije, posle voleja Salate koji je iskosa sa ivice šesnaesterca zakucao loptu u mrežu Stamenkovića. Do kraja meča, Zvezda je i figurativno i bukvalno „igrala“ sa 12 igrača jer su „delije“ prebacile na maksimum, ali ni njihova podrška nije pomogla igračima da dođu bar do remija na ovosezonskoj premijeri.

U poslednjim minutima utakmice pokušali su Trifunović, kao i Milovanović i Tošić iz slobodnih udaraca, ali je Zvezda ostala u zaostatku. Ako je merodavna sinoć prikazana igra, nedostižnom za sedam dana u Bratislavi.

MARIO BOŽIĆ: Izdržali smo pritisak

Sanjao sam katastrofu a na kraju smo pobedili. Posle prvog gola Zvezde bio je takav pritisak da sam očekivao da će da nas „pojedu“. Veliki sam navijač Zvezde, a Srbija mora da bude srećna što ima ovakav tim. Nadam se da ćemo i mi u Slovačkoj jednom ovako „rasprodati“ stadion jer je divno igrati u ovakvom ambijentu.

„Ratko, odlazi“

Nezadovoljni rezultatom i igrom svojih ljubimaca navijači Crvene zvezde su pred sam kraj meča iskazali negodovanje prema šefu stručnog štaba crveno belih. Sa sve četitri tribine čuli su se povici „Ratko, odlazi“ koji su u najboljoj meri odslikali mišljenje navijača o sinoć prikazanoj igri.

TRIFUNOVIĆ: Trebalo je da igramo po zemlji

Bila je teška utakmica. Trebali smo da igramo drugačije, da lopta ide po zemlji. Sada nije lako, ali moramo da se dignemo i da odemo na revanš za sedam dana. Mislim da smo kvalitetniji od njih, iako se videlo da su veoma čvrsta ekipa.

KOROMAN: Nismo uigrani

Težak poraz za sve nas na početku sezone, ali još ništa nije izgubljeno. Tu je revanš da pokušamo da pobedimo i prođemo dalje. Očekivala se bolja igra od mene i ekipe, ali su protivnici igrali iskusnije i zrelije. Ne tražim alibi, ali se videlo da smo neuigrani, da ne delujemo kompaktno. Imamo sedam dana da se vratimo u život. Zahvalio bih se navijačima, iako znam da smo ih razočarali. U nastavku ćemo pokazati bolje partije u Evropi i domaćem prvenstvu.

DOSTANIĆ: Neoprostive greške

Presudile su nam dve neoprostive greške da primimo golove posle auta i kornera. Naročito je taj drugi gol došao u nesrećno vreme. Sada moramo da se bolje pripremimo za revanš i da damo sve od sebe kako bismo prošli dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari