Novi trofej Kupa Radivoja Koraća, sedmi po redu u istoriji crveno-belih, od sinoć krasi prostorije kluba na Malom Kalemegdanu. Crvena zvezda je na najteži mogući način došla do „Žućkove levice“, strepila je do poslednje sekunde finala sa Mega Vizurom (81:80), ali je na kraju teg sreće prevagnuo na njenu stranu.

Mada je više od decenije unazad suvereni košarkaški gospodar Srbije i regiona, Partizan će u novom uspehu večitog rivala sigurno pronaći još veći motiv da početak ove kao i prošle sezone ima i isti kraj na isteku poslednje takmičarske utakmice.

Zvezda je osvajanjem Kupa Radivoja Koraća ponovila uspeh iz prethodne sezone i onog nesrećnog finala iz Kragujevca. Ovoga puta za rivala nije imala Partizan, tako da se može reći da je organizacija u Pioniru protekla u skladu sa željama čelnika Košarkaškog saveza Srbije, mada ostaje malo opor ukus jer niko od vodećih ljudi koji su bili na utakmici: Dragan Đilas, Dejan Bodiroga, Andrija Kleut, Dejan Tomašević, uključujući i selektora Aleksandra Đorđevića nije našao za shodno da finalistima i pobedniku dodeli medalje i pehar.

U odnosu na prethodnu takmičarsku godinu crveno-beli imaju kvalitetniji sastav i sigurno više argumenata u nameri da napokon skinu Partizan sa regionalnog ili domaćeg trona. Umor je nešto našta ne mogu da potroše deo eventualnog opravdanja, jer se sa sličnim problemom suočavaju i crno-beli. Zvezdina igra je prepuna oscilacija, što se moglo videti i na finalnom turniru Kupa. Od sjaja do očaja i potpune bezidejnosti, oslanjajući se na iskustvo i individualan kvalitet Katića i Dženkinsa pre svih, a zatim Nelsona i donekle Blažiča. Jasno je da trener Radonjić željno iščekuje pojačanje u spoljnoj liniji i povratak Mitrovića kako bi rotacijom mogao da odmori pre svega Nelsona koji trpi najveći pritisak na mestu jedinice. Partizan je u velikim, dobro poznatim, kadrovskim problemima. Dovođenjem Pavlovića, oporavkom Tepića i Bertansa imaće značajno jači tim, ali ne treba ispustiti iz vida da se nekadašnji saigrač Kinzija iz Klivlenda mora vratiti u formu, jer poslednjih šest meseci uopšte nije igrao, a prethodnih godinu i po bio je puki epizodista u NBA. Crno-beli će sigurno pokušati da dovedu još jednog igrača u spoljnoj liniji, pogotovo ako se uzme u obzir da Pavlović neće zarađivati više od 15 hiljada dolara mesečno do kraja sezone, što otvara mogućnost za još jednog igrača. Trener Vujošević težiće ka tome da formu podesi za sredinu aprila kada počinju odlučujući mečevi za odbranu regionalnog trona što je apsolutni prioritet. Ako zamišljeno sprovede u delo, Zvezdi će biti daleko teže u nameri da se domogne krune na Jadranu ili u domaćem prvenstvu. Milutinov nije pokazao delić raskošnog talenta i ukoliko se sve kockice poslože, Partizan će imati dovoljno otvorenu putanju do odbrane titule u ABA ligi i domaćem šampionatu.

Pavlović: Osećam se kao dete

– Osećam se kao dete koje potpisuje prvi ugovor. Ostvario sam san, jer sam veliki navijač Partizana. Nemam tremu, već jedan vid uzbuđenja. Ako budemo zdravi i ukoliko nas zaobiđu povrede navijači mogu očekivati titule u regionalnom i domaćem prvenstvu – istakao je Aleksandar Pavlović prilikom prvog pojavljivanja na treningu Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari