Trijumf u Kupu Radivoja Koraća imao je previsoku cenu za crveno-bele. Nepuna dva dana bilo je nedovoljno za izabranike Vlade Vukoičića da se oporave posle dvodnevnog finala za „Žućkovu levicu“. Osvojeni pehar nakon šest sušnih sezona proizveo je adrenalinsko pražnjenje u redovima crveno-belih koji uprkos velikom trudu nisi mogli protiv prirode i fizičke iscrpljenosti.

C. zvezda Telekom – Ulm 78:92 (19:22, 19:24, 18:21, 22:25)

Hala: Pionir. Gledalaca: 7.000. Sudije: Taurino (Italija), Lopez (Portugal), Zaščuk (Ukrajina).

Crvena zvezda Telekom: Cvetković, Braun 6, Subotić, Rakočević 24, Lazić 3, Simonović 5, Savović 8, Katić 11, Smiljanić, Samardžiski 2, Radivojević 8, Skot 11.

Ulm: Genter 9, Bets, Gausa, Joenke, Tajs 2, Rej 26, Esterkamp 20, Švetelm 5, Džeter 15, nankivil 13, Brajant 2.

 

U trenutku euforije i pred punim tribinama hale Pionir košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz od Ulma od 92:78, razlikom koja ih je direktno poslala na dno TOP 16 faze. Da su kojim slučajem izgubili do šest poena, crveno-beli bi imali čemu da se nadaju u poslednjem kolu protiv Galatasaraja, ovako će duel u Istanbulu imati revijalni karakter jer su Ulm i Uniks već izborili prolaz među osam najboljih.

„Žućkova levica“ je od starta utakmice bila pred očima Zvezdinih igrača, koji su sve vreme bili u minus fazi. Konstantan rezultatski zaostatak terao ih je da uprkos očiglednom umoru posegnu za ishitrenim potezima, koji su bili učestaliji odsustvom Nelsona, prvog organizatora igre. Cvetković se u ulozi startnog plejmejkera nije snašao, ali ni sa ulaskom Radivojevića domaćin nije povezao redove. Rakočević je individualnim potezima, prodorima i šutem sa distance održavao nadu saigračima da se mogu trgnuti iz letargije. Katić je bio jedina raspoložena opcija pod košem, iako su gosti upravo u tom aspektu igre bili najslabiji. Minus od 18 razlike iz 33. minuta nagovestio je konačan epilog meča. Esterkamp je u prvom poluvremenu bio nepogrešiv sa distance, a konce igre u nastavku meča preuzeli su Džeter, koji je cepao mrežicu sa prosečne udaljenosti od sedam metara, i sjajni Rej. On je prodorima, igrom jedan na jedan pravio pravu pometnju u protivničkom reketu. Zvezda je zonom pokušala da uspori rivalsku igru, međutim upravo je Rej odbio poslednji talas domaćina sredinom četvrte deonice ostavivši im noge duboko u blatu TOP 16 faze. Pet utakmica u poslednjih šest dana predstavljali bi preveliki teret i marincima obučenim u NFL opremu, a kamoli Zvezdinim košarkašima koji nisu navikli na tako velike napore.

Trofeji na uvid

Pre početka utakmice navijači su pozdravili sve košarkaše Crvene zvezde Telekom, a do erupcije oduševljenja je došlo kada je sa trofejom Kupa Radivoja Koraća poslednji na parket izašao kapiten Igor Rakočević. Između prve i druge četvrtine svoj pehar „pokazale“ su i odbojkašice Crvene zvezde, koje su takođe proteklog vikenda osvojile trofej u nacionalnom Kupu.

Prosidba na terenu

Zvezda je omogućila jednom svom navijaču da na poluvremenu zaprosi svoju devojku na terenu u prisustvu sedam hiljada svedoka. Devojka, zatečena viđenim, izgovorila je sudbonosno da. Čestitke su usledile od igrača Ulma i Zvezde, a sa tribina se zaorilo „Oženi je, oženi je“.

Dejan Stanković: Nije dobro za srce

– Ovacije koje sam doživeo za vikend protiv Kjeva kada sam se vratio na teren posle sedam meseci, kao i ove u Pioniru od strane Zvezdinih navijača, zaista nisu dobre za srce. Prvi put sam na jednom košarkaškom meču Crvene zvezde iako mi je košarka posle fudbala najomiljeniji sport. Do sada su me uvek obaveze sprečavale, ali sam ovaj trenutak želeo da iskoristim da podržim crveno-bele u važnoj utakmici. Došao sam u društvu velikog kućnog prijatelja Aleksandra Boškovića, koji je tim menadžer fudbalske reprezentacije Srbije – istakao je fudbaler Intera Dejan Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari