Košarkaši Crvene zvezde Telekom gotovo da ništa nisu naučili nakon poraza od Galatasaraja, tako da su pali i na popravnom u Laktašima. Igokea je iskoristila sve slabosti crveno-belih, naročito u organizaciji igre u kojoj su zatajili pre svih Nelson, a zatim i Radivojević (80:77). Na drugoj strani, Partizan mt:s je u duelu sa ekipom Budućnosti najavio buđenje i lagani izlazak iz senke najinspirativnijeg rivala (63:50).


Zvezda je protiv lidera ABA lige u više navrata bila u situaciji da preokrene rezultat, ali je gotovo svaki put očajno organizovala napad, pokušavajući da ishitrenim potezima neutrališe očigledne slabosti u ofanzivi (najbolji dokaz je poslednji napad i isforsiran šut Rakočevića za tri poena). Sada je već jasno da su Simonović, Skot i Lazić na mestu krila krajnje nepouzdani u napadu. Njihov šut je promenljiv, puno osciliraju i često, kao u Laktašima sva trojica su potpuno van ritma. Zvezda je ponovo očajno branila „pik“, konstantnim preuzimanjem, a pritom se i loše vraćala iz napada u odbranu, tako da je Hemonds često bio opasan na samom uvodu rivalskog napada.

– Igokea je definitivno obezbedila prvo mesto u ligi. Ostalo je još osam kola do kraja i teoretski to može da se promeni, ali ne verujem da će se to desiti. Čestitam Igokei, to je dobra ekipa, popunjena na svim pozicijama – praktično je Vukoičić čestitao rivalu plasman u Evroligu naredne sezone.

Partizan je u visokom ritmu nadigrao Podgoričane. Odlično su trčali, brzo razvijali napade, a pritom su se gotovo svi sasvim kvalitetno kretali bez lopte. U odbrani su bili poprilično agresivni, a manjih problema imali su na niskom postu.

– Budućnost je tim kakav sam najavio, trči kontru igra disciplinovano. Nije iznenađenje to što i u ABA i u Evrokupu postižu dobre rezultate. Bili su sigurno dodatno motivisani zbog utakmice u Podgorici, gde smo mi demonstrirali moć. Mi smo posebno dobro odigrali prvo poluvreme, a kada smo imali povećanu razliku bilo je opuštanja u odbrani i napadu, što nije za opravdanje, ali može da se objasni. Prazne minute moramo da isključujemo i tu leže naše rezerve – zaključio je Vujošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari