Duško Vujošević na krajnje realan način sagledao je odluku ABA lige da organizaciju fajnal-fora od 25. do 27. aprila dodeli Laktašima.


– Nama ne ide u prilog što će se fajnal-for održati u Laktašima, ali mislim da je odluka pravedna. Zvezda, Partizan i sam Beograd snose najveću krivicu što je organizacija završnog turnira ABA lige zaobišla prestonicu Srbije. Mislim da su večiti rivali upravo na ovu temu morali da sednu i da se dogovore, da svi zajedno uložimo veći napor, jer bismo bili u prilici da upravo u Beogradu obezbedimo prolaz u Evroligu. Koliko znam, Grad je bio spreman da besplatno ustupi Pionir na korišćenje, nije hteo da participira u regulisanju hotelskog smeštaja, mada to ne bi bio problem jer bi dve ekipe upravo dolazile iz Beograda. Što se tiče bezbednosti, nije dobro da se ističe kako je Beograd nesiguran grad, a Kragujevac siguran. Zvezda je možda zbog činjenice da deo njihovih navijača ne podržava ABA ligu bila nezainteresovana za organizaciju, računajući da će u Laktašima imati veliku podršku zbog navijača iz Republike Srpske – istakao je Vujošević, a zatim se osvrnuo na „prepisku“ između Evrolige i regionalnog takmičenja.

– Čitava priča oko plasmana u Evroligu je neozbiljna. Ako Igokea kao lider regularnog dela ne ispunjava evroligaške uslove, ne vidim način na koji će ih ispuniti ukoliko bude šampion. Ako se nastavi sa trenutnom tendencijom može se dogoditi da Evroliga donese odluku da samo jedan klub iz Jadranske lige ide direktno u elitno takmičenje, a dve ekipe u kvalifikacije. Ipak, ne možemo kriviti ABA ligu za propuštenu šansu kada je reč o organizaciji fajnal-fora. Ne može da nam smeta dlaka, jer se dobro zna kome dlaka smeta – završio je u svom stilu trener Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari