Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana mogli bi predstojećeg leta da odigraju humanitarni meč sa kojeg bi prihod bio uplaćen stanovništvu Srbije koje je pogođeno poplavama. Ova ideja sa oduševljenjem je prihvaćena u oba tabora.


– Nesreća koja je zadesila naš narod predstavlja obavezu našim sportistima i klubovima da pomognu. Kao potpredsednik Crvene zvezde predložiću rukovodstvu Partizana da naša dva tima odigraju prijateljsku utakmicu u Beču početkom jula, kada će obe ekipe biti na pripremama u Sloveniji. Ta prijateljska utakmica mogla bi da bude dobra provera za oba kluba pred početak julskih evropskih duela. Razgovarao sam sa rukovodstvom grada Beograda koje je izrazilo želju da u kontaktu sa rukovodstvom Beča obezbedi da za ovu utakmicu besplatno dobijemo stadion, a Beč je grad u kome posle Beograda živi najviše naših sunarodnika. Verujem da bi njihov odziv bio veoma veliki i da bismo sakupili zaista mnogo novca za pomoć. Naravno, kompletan prihod od prodaje ulaznica za prvi večiti derbi koji bi se odigrao van Srbije, bio bi uplaćen kao pomoć stradalim područjima u poplavi i obnovi kuća – istakao je potpredsednik crveno-belih Slaviša Kokeza, a sa njim se složio i prvi čovek Partizana Dragan Đurić.

– Treba da budemo ujedinjeni u ovom trenutku i da tako pomognemo ljudima koji su pogođeni poplavama. Partizan se od prvog dana uključio i nastavićemo da skupljamo pomoć, i novčanu i svu ostalu, dokle god to bude bilo potrebno. Pretpostavljam da bi bilo veliko interesovanje za taj meč u Beču. Treba napraviti plan, da termin odgovara i Zvezdi i Partizanu, da se vidi na kom bi se stadionu igralo, ali o tom potom. Naravno, podržavamo tu ideju – jasan je Đurić.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković ocenio je da je ova ideja odlična.

– Savez će podržati bilo kakvu akciju koja vodi u prikupljanje bilo kakve pomoći i stati uz nju, ali nije vreme da se o tome detaljnije govori. Kada se završi kompletna vanredna situacija, treba da sednemo svi zajedno i razmotrimo moguće načine za održavanje utakmice – iskren je Laković.

I predsednik Zajednice superligaša Zvezdan Terzić oduševljen je ovom idejom.

– To bi bilo nešto fenomenalno, podržavamo svaku ideju koja ide u pravcu pomoći nastradalima. Ovo je dobra poruka da se „zakopaju sekire“ i da se misli samo na ono što je za dobrobit Srbije. Izgleda da Srbima treba da se desi nesreća pa da pokažemo svoje pravo lice i svoju dobru stranu. Ne vidim razlog zbog čega uvek, u svakodnevnom životu ne bismo bili humani, radni, vredni i pozitivni. Ovo je za pohvalu – zaključio je Terzić.

Novak da sudi derbi

– Prisustvo Novaka Đokovića i učešće u toj utakmici bili bi prava stvar. Ako se uklopi da nije zauzet obavezama, mislim da bi to prihvatio sa zadovoljstvom, a da bi čitav događaj dobio više na popularnosti i interesovanju. Nema nikakvih formalno-pravnih prepreka da sudi bar 15 minuta, jer je meč humanitarnog karaktera. Ne sumnjam da bi bio nepristrasan i ispravan, kao što i uvek jeste – predložio je Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari