Košarkaši Partizana mt:s mogli bi u subotu i teoretski da obezbede mesto na fajnal foru ABA lige. Uz pobedu crno-belih nad MZT-om u Skoplju, neophodno je i da Crvena zvezda Telekom u istom terminu kao domaćin savlada Budućnost. U tom slučaju, ekipa Duška Vujoševića imala bi pobedu više od Podgoričana, a zbog boljeg međusobnog skora crnogorski prvak ne može nakon poslednjeg kola da bude bolji od crno-belih.


– MZT ima dobru ekipu sastavljenu od iskusnih igrača koji su dobri šuteri za tri poena. Ipak, idemo u Skoplje sa najvećom mogućom motivacijom, podigli smo formu i želimo da se to oseti i na ovoj utakmici – istakao je trener Partizana mt:s.

Crveno-beli bi eventualnom pobedom protiv Budućnosti i teoretski obezbedili drugo mesto nakon ligaškog dela, a Podgoričane bi na taj način verovatno gurnuli ispod crte za završni turnir. Ekipa Dejana Radonjića ima lošiji međusobni skor od Partizana mt:s i Radničkog, koji je u premijernom meču 25. kola slavio u Splitu, tako da joj je za plasman na završni turnir neophodno da ima pobedu više od ovih rivala. Uz maksimalan učinak do kraja ligaškog dela, Podgoričani se moraju nadati da će crno-beli kiksnuti u Skoplju ili protiv Šolnoka u poslednjem kolu, odnosno da će Radnički narednog vikenda izgubiti od crveno-belih u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari