Lepa vest iz Užica osokolila je izabranike Roberta Prosinečkog da u duelu sa Ivanjičanima nadoknade kiks iz prethodnog susreta sa Spartakom ZV. Ne toliko dopadljivom i kvalitetnom igrom fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Javora 2:0 (1:0) u drugom kolu domaćeg šampionata. Trijumfom pred svojim navijačima oni su ipak napravili pozitivnu uvertiru pred revanš meč sa Renom u Francuskoj u poslednjoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope (1:2).


Crvena zvezda – Javor 2:0 (1:0)

Strelci: Tošić 22, Evandro 67. Stadion: FK Crvena zvezda. Gledalaca: 10. 531. Sudija: Danilo Mihajlović (Vranje). Žuti kartoni: Lazović (Crvena zvezda), Salihović (Javor).

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Ćosić, Li Adi, Tošić, Savio (od 63. Vešović), Dimitrijević, Lazović (od 79. Kaluđerović), Evandro, Borha (od 72. Jeremić), Mezenga.

Javor: Nikolić, Milinković, Milovanović, Milović, Momčilović, Ostojić, Ifeani (od. 60 Mišić), Đokić (od 73. Salihović), Stanisavljević, Silva, Veljović.

 

Zvezda je na vreme povela, pošto je u 22. minutu Duško Tošić iskoristio pas Evandra na svega nekoliko metara od protivničkog gola. Crveno-beli su u prvom poluvremenu imali terensku inicijativu, ali su igrali veoma sporo, bez adekvatnog trčanja i otvaranja u prostor.

Sličan scenario viđen je i u nastavku utakmice. Fudbaleri Javora nisu imali dovoljno znanja da iskoriste prosečno izdanje Zvezde. Prosinečki je i u ovom duelu promešao karte. Šansu su dobili Li Adi, Savio, Evandro i Mezenga, međutim igra veznog reda i napada ponovo je bila spora. Rastojanje između kreativaca i napadača bilo je veliko, Lazović je opet bio neprimetan, dok je Borha za nijansu imao bolji nastup. Mezenga se faktički nije video na terenu, ali je Zvezda usled slabe partije u 67. minutu povećala vođstvo, pošto je Evandro glavom realizovao odličan centaršut Duška Tošića, najboljeg pojedinca na meču. Osim rezultata, crveno-beli bi morali što pre da zaborave duel sa Javorom i da u kratkom roku poboljšaju igru, jer u suprotnom gosotvanje francuskom Renu moglo bi da im ostane u lošem sećanju.

Dimitrijević: Samo se pobeda pamti

– Pre početka utakmice sa Javorom noge su nam bile teške, a glava vruća. Imali smo motiv više s obzirom na to da je Partizan izgubio u Užicu. Najvažnije je da smo trijumfovali u duelu sa Ivanjičanima. Prvenstvo je dugo, biće još iskušenja, međutim nama je bilo bitno da trijumfujemo pre odlaska u Francusku na revanš Renu. Pobede se pamte, sve ostalo je manje bitno – istakao je Dimitrijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari