Treći ovosezonski, a prvi međusobni duel u polufinalu plej-ofa Superlige pokazao je da su razlike između Crvene zvezde i Mega Vizure zaista male. Ukoliko Igor Rakočević i večeras ne bude igrao (21.00, RTS), onda će izabranici Dejana Milojevića imati pristojne šanse da se u Kruševcu revanširaju Crvenoj zvezdi za uvodni poraz. Crveno-beli pak imaju svoju računicu, koja je svima vrlo jasna. Zvezda namerava da upravo u gradu pod Bagdalom obezbedi plasman u svoje 13. finale plej-ofa domaćeg prvenstva.


Puleni Dejana Radonjića u prvom duelu nikako nisu uspevali da pronađu unutrašnju igru. Delimično zbog rivalske zonske odbrane, a više iz razloga što je Boban Marjanović zatvarao reket, Raško Katić jednostavno nije došao do izražaja. To je poprilično uticalo na Zvezdinu pozicionu igru. Crveno-beli večeras ne smeju da se oslone na šut spoljne linije, koji je tokom sezone bio veoma nepouzdan. Potrebno im je još više alternativnih kretnji u napadu, ali i veći broj raspoloženih igrača, koji bi barem na određeni period odmenili nosioce poput Demarkusa Nelsona.

– I drugoj utakmici moramo da priđemo tako da ekipi Mega Vizure pružimo respekt koji zaslužuje. Oni su dobar tim, ne smemo da se opustimo. Imali smo dosta izgubljenih lopti u prvom duelu, nismo ispoštovali neke zadatke u odbrani, promašili smo neke šuteve i što je najvažnije, imali smo previše promašenih slobodnih bacanja. Ako popravimo te stvari, naša igra će biti bolja i bićemo u sjajnoj prilici da ostvarimo pobedu – naveo je Amerikanac koji je sa devet asistencija razigrao saigrače u prvoj utakmici.

Zvezda je u poslednjih pet minuta startnog meča ubrzala igru, pojačala ritam u tranziciji, što je zateklo mlade igrače u spoljnoj liniji Mege.

– Sporo smo se vraćali u odbranu, što je Zvezda iskoristila i kaznila lakim poenima. Nismo imali kontrolu skoka i sve je to rezultiralo velikom pobedom, iako je dobar deo utakmice bio u egalu. Trebalo bi da dignemo glavu i spremimo se za naredni meč. Daleko smo dogurali da bismo sada stali – istakao je Nemanja Krstić, koji će i večeras biti jedan od važnijih opcija u Meginoj koncepciji igre.

Nelsonovo kucanje u NBA stilu

– Znao sam da je zakucavanje bilo jedini način da u tom momentu postignem taj koš. Krenuo sam snažno na prodor, skočio sam koliko sam mogao i lopta je ušla u koš. To je bio potez koji nam je bio potreban da bismo preokrenuli neke stvari na terenu. To zakucavanje nas je definitivno pokrenulo, nakon toga smo ostvarili seriju poena i odlepili se od protivnika – opisao je Nelson zakucavanje u NBA stilu pravo u lice čuvaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari