Fudbaleri Crvene zvezde možda nisu blistali u subotnjem odmeravanju snaga sa Napretkom, ali su upisali četvrti trijumf u nizu i tri boda koji izabranike Nenada Lalatovića ostavljaju u korak sa Partizanom i najavljuju uzbudljivo proleće na terenima Jelen Superlige i borbu za titulu. Zato strateg crveno-belih i jeste u prvi plan istakao dopunjavanje bodovnog salda, dok će za korekcije u igri imati dve sedmice s obzirom da se domaće prvenstvo neće igrati narednog vikenda zbog termina rezervisanog za reprezentativne obaveze.

– Najbitnije je da smo pobedili. Bio je veliki pritisak nad nama jer jesenas nismo uspevali da pobedimo pred reprezentativnu pauzu. Sada ćemo raditi u miru dve nedelje, ali ne sviđa mi se što ćemo raditi sa samo devetoricom igrača. Prvo poluvreme nije bilo tako loše, a kada ne iskoristite prilike ulazi strah u kosti. Mahinalno smo počeli da se povlačimo u poslednjih pola sata, ali smo odbranili prednost što je najbitnije – osvrnuo se na subotnji susret Nenad Lalatović.

Njegove reči su se na terenu ogledale u utakmici bez puno prilika i sa junacima meča u koje su izrasli strelac jedinog gola Darko Lazović i golman Rajković jer su zbog njih gosti na Stadionu Rajko Mitić ostali bez bodova. Prvu priliku je imao Parker ali se golman Napretka istakao, da bi mu se „revanširao“ Rajković koji je u 11. minutu izašao kao pobednik u situaciji jedan na jedan sa Dimitrovim. Usledio je šut preko gola Jovića (22) a onda i odlučujući momenat. Ristić je loše izveo korner na peterac, ali ni igrači Napretka nisu uspeli da je izbace daleko od gola već je ona došla do Lazića koji ju je vratio Lazoviću, a ovaj po zemlji nanišanio kontraugao i postigao, ispostaviće se, jedini pogodak (35).

Drugo poluvreme počelo je kao preslikano prvom delu, uz lošu završnicu Parkera, a onda su se Rajković i Dimitrov još jednom našli oči u oči i opet je čuvar mreže Zvezde izašao kao pobednik. U preostalih pola sata crveno-beli su se okrenuli čuvanju svog gola pa je samo Lazović imao jednu slučajnu priliku posle greške golmana gostiju (75), dok je Napredak pripretio u 81. minutu ali je Rajković još jednom bio na mestu i sačuvao svom timu sva tri boda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari