Pobeda Crvene zvezde protiv Budućnosti (79:63), odnosno poraz Partizana na gostovanju MZT (66:64), omogućili su crveno-belima da u poslednjem kolu sami odlučuju sa kime će se sastati u polufinalu fajnal-fora ABA lige. Naime, u slučaju trijumfa u duelu sa Šolnokom u Pioniru crno-beli će obezbediti mesto na završnom turniru u Laktašima, ali će njihova startna pozicija zavisiti od meča u Kragujevcu između Radničkog i Zvezde.

Ukoliko Kragujevčani trijumfuju obezbediće treće mesto, u suprotnom Zvezda će sama „umesiti“ večiti derbi u polufinalu fajnal-fora. Jasno je da crveno-belima više odgovara da o mestu u Evroligi naredne sezone odlučuju protiv Radničkog, iako su Partizan ove sezone savladali tri puta.

– Dobre rezultate smo postigli tokom cele sezone. Pokazali smo da sa svima možemo da igramo osim sa Igokeom, koja nam je dvaput došla u nezgodno vreme. Možda današnja utakmica nije bila lepa za gledanje kao prethodne u Pioniru, ali smo mi ispunili cilj, obezbedili drugo mesto i plasirali se na završni turnir – zadovoljan je učinjenim Vlada Vukoičić, trener Zvezde.

Partizan je u Skoplju pokazao da ove sezone ima velikih problema sa kontinuitetom. Od sjaja do očaja, upravo tako izgleda njihova igra gotovo u svakom kolu. Crno-beli su i protiv MZT imali slabu produktivnost na mestu centra, a pritom je i spoljna linija odigrala krajnje prosečno.

– Teoretski, da bismo se plasirali na fajnal-for potrebno je da dobijemo Šolnok, a to uopšte neće biti laka utakmica. Moramo se okrenuti prema tom meču i verujem u pobedu na toj utakmici, kao i u plasman na završni turnir – optimista je Duško Vujošević, prvi stručnjak crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari