Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine plasirali su se u 3. kolo kvalifikacija Lige Evrope, ali su do duela sa Omonijom i Rapidom došli potpuno drugačijim putem.

Izabranici Roberta Prosinečkog su posle osetljive prednosti sa igračem više došli na ivicu ponora, pogodak u zaustavnom vremenu ipak ih je spasao poraza (3:3), ali ne i briga pred susret sa Kipranima na „Marakani“ za sedam dana . S druge strane, „lale“ su u Litvaniji blistavom igrom deklasirale domaću Suduvu sa 4:0 i više nego zasluženo otišli u dvomečsa timom iz Beča.

Igrači Zvezde igrali su koliko trenutno mogu i znaju, ali ukoliko ne uvećaju svoj potencijal u narednih sedam dana teško da će stići do poslednje runde kvalifikacija. Rastrzana igra sa previše dodavanja unazad delovala je na momente i tragikomično. Nije bilo ideje na sredini terena iako je trener Prosinečki baš u vezu polagao najviše poverenja pred novu sezonu. Veću 5. minutu čuli su se prvi zvižduci sa tribina namenjeni Zvezdinim poletarcima, a u poslednjih desetak minuta sa istog mesta odzvanjalo je „Uprava napolje“ i „Dragan Džajić“. Sve viđeno između toga biće brzo zaboravljeno jer su Belorusi od 20. do poslednjeg minuta „zaključali bravu“ pred golom Dovgiala, koji nije mogao bolje da reaguje posle šuta Kasalice iz situacije jedan na jedan (9) i traljavog udarca Dimitrijevića (15). Nisu ni gosti „plesali po terenu“ ali su znali da iskoriste svoje šanse. Najpre Sorokin pošto je predriblao Mikića (21), potom Naumov glavom sa ivice šesnaesterca (58), da bi nakon kontranapada s igračem manje Kovalenko vratio potpunu neizvesnost u dvomeč(82). Vešovićje sprečio poraz (90), ali nije ulio nadu Zvezdinim navijačima pred susrete sa Kipranima.

Novosadski crveno-beli plasman u narednu rundu i dvomečsa bečkim Rapidom izborili su odličnom partijom u Litvaniji gde su mrežu domaće Suduve zatresli čak četiri puta i tako neutralisali skor od 1:1 od pre sedam dana. Prvi gol za „lale“ bio je delo Moreire veću četvrtom minutu, a 2:0 na semaforu stajalo je u 37 minutu kada se u strelce upisao Petar Škuletić. Da će Vojvodina narednog četvrtka ugostiti Rapid, odnosno 9. avgusta krenuti put Beča, bilo je jasno kada je i Miroslav Stevanović(40) matirao golmana domaćih. Konačan rezultat i tačka na ubedljiv trijumf postavljeni su na startu drugog dela igre kada je gol postigao i jedini strelac Vojvodine iz prvog meča Oumaru.

Crvena zvezda – Naftan 3:3 (2:1)

Strelci: Kasalica 9, Dimitrijević15, Vešović90 – Sorokin 21, Naumov 58, Kovalenko 82.

Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 27.500. Sudija: Said Enjimi (Francuska). Žuti kartoni: Milivojević, Krneta (Crvena zvezda), Bukatkin, Žulev (Naftan). Crveni karton: Bukatkin (Naftan).

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Mikić, Maksimović, Krneta, Mladenović, Dimitrijević(od 77. Kadu), Milivojević(od 62. Mijailović), Evandro, Lazović, Milunović(od 85. Vešović), Kasalica.

NAFTAN: Dovgialo, Kobets (od 82. Žukovski), Berezovski, Gorbačev, Trukhov, Bukatkin, Černih, Naumov, Gavrjuško (od 59. Kovalenko), Sorokin (od 68. Žulev), Obrazov.

Kasalica: Prolaz ravan neuspehu

– Zvižduci na kraju meča najbolje su opisali utakmicu. Opet nam se desio neverovatan pad posle 2:0, ali smo na sreću izjednačili i spasli se bruke. Kada sam došao u Zvezdu odbrana je bila jači deo tima i ne znam šta se to promenilo da lakše dajemo golove nego što čuvamo svoju mrežu. Ovakav prolaz dalje ravan je neuspehu, ali nadamo se da ćemo u narednih sedam dana spremiti taktiku za duel sa Omonijom – ističe strelac prvog gola na meču Filip Kasalica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari