Košarkaši Crvene zvezde jedini imaju maksimalan učinak posle pet odigranih kola u šampionatu Srbije pošto su se maestralno vratili u igru u derbiju sa Partizanom i zaostatak od 15 poena na kraju druge četvrtine pretvorili u pobedu od 75:72.

Ekipa Dejana Radonjića je u tom duelu potvrdila da je lakše prebolela eliminaciju u polufinalu fajnal-fora ABA lige, a nastavak odlične serije u domaćim okvirima priželjkuje protiv debitanta Crnokose. Ekipa iz Kosjerića je prvu i za sada jedinu pobedu u klupskoj istoriji u elitnom takmičenju ostvarila pre deset dana u Čačku, ali čini se da se na parketu Pionira može boriti samo za častan poraz.

– Trijumfom protiv Partizana ekspresno smo se podigli i vratili samopouzdanje, koje će nam biti neophodno za finiš sezone. Nema sumnje da smo kvalitetniji tim od Crnokose, ali ni u kom slučaju ne sme doći do bilo kakvog opuštanja. Ekipa iz Kosjerića dolazi potpuno rasterećena, jer nema šta da izgubi i njen motiv će svakako biti ogroman. Želimo da nastavimo pobednički niz kako bismo napravili još jedan korak ka osvajanju prvog mesta u ligaškom delu i najbolje pozicije pred početak plej-ofa. Da bismo to ostvarili moraćemo da odigramo maksimalno koncentrisano i borbeno. Trudićemo se da od starta nametnemo naš ritam i upišemo još jednu pobedu – istakao je košarkaš Crvene zvezde Branko Lazić.

Dan kasnije Partizan će u Železniku pokušati da zaleči rane iz ABA lige i večitog derbija, mada sigurno ima dovoljan motiv za pobedu protiv FMP-a i u činjenici da je od tima koji sa klupe vodi Milan Gurović eliminisan početkom februara u četvrtfinalu nacionalnog Kupa. U slučaju novog neuspeha, ekipa Duška Vujoševića bi pred naredno sedmo kolo imala isti učinak kao i pobednik derbija ove runde između Mega Vizure i Radničkog. Srpske ekipe sa Jadrana zatvoriće šesto kolo u Hali sportova u Novom Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari