Bliži se dan kada će fudbaleri Crvene zvezde imati zvaničnu premijeru u novoj sezoni. Žreb za treće kolo kvalifikacija Lige Evrope je hteo da 29. jula na Marakani gostuje Slovan iz Bratislave, tako da se na Pohorju iznad Maribora, gde crveno-beli sprovode poslednju fazu priprema, vredno radi da bi forma upravo tada dostigla vrhunac. U subotu su vicešampioni Srbije imali dupli program.

Najpre su rezervisti pobedili domaći tim Veržeja 4:1, a zatim je prvi tim remizirao (2:2) sa učesnikom Lige šampiona sledeće sezone, turskim Bursasporom. Prvi pogodak već u drugom minutu postigao je povratnik među crveno-bele Ognjen Koroman.

– Zadovoljan sam prikazanim, pogotovo što mi je ovo tek druga utakmica posle povratka. Nema sumnje da je odmeravanje snaga sa šampionom Turske dobro došlo u ovom momentu. Mislim da smo na pravi način nosili Zvezdin grb i u potpunosti opravdali očekivanja. Imamo još desetak dana do starta sezone do kada ćemo sigurno biti još bolji – rekao je Koroman.

Trener Ratko Dostanić zadovoljan je onim što su njegovi puleni prikazali u oba susreta.

– Još uvek stojim pri tome da se igrači osećaju „težim“ nego što bi trebalo, s obzirom na to da smo i dalje u fazi priprema. Međutim, sigurno da mogu biti zadovoljan njihovim pristupom utakmicama. Sada imamo tri-četiri iskusna lidera, koje ostali odlično prate i funkcionišu kao tim. Protiv Burse smo pokazali da smo na dobrom putu, ali i da ima još dosta prostora za napredak. Zaslužili smo bar remi i zbog toga mogu da čestitam igračima na prikazanom – istakao je Dostanić.

Pojedinci su dobili šansu u oba duela, što pokazuje da Dostanić još nije odlučio kojih će jedanaest igrača suprotstaviti Slovacima.

– Svih 30 igrača koji su ovde na pripremama dokazuju da izuzetno dobro rade. Svi dobijaju priliku i svako od njih može da pokaže koliko vredi. Pristup protiv Burse je sigurno nešto što treba da nas krasi i ako nastavimo ovako, imamo lepu budućnost. Rezervisti su, posle poraza od Engleza, pokazali karakter. Sigurno da protivnik nije bio u istom rangu, ali je bila vidna ozbiljnost, koja je dala rezultat – zaključio je Dostanić.

Protiv Hanovera u sredu

Do kraja priprema u Sloveniji, crveno-beli će odigrati još dva kontrolna meča. Kombinovani tim će sutra igrati protiv bugarskog FK Beroje, a poslednji rival će biti nemački Hamburg. Najjača provera zakazana je za sredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari