Vreme čuda u Humskoj. U Partizanu se izgleda ne zadovoljavaju plasmanom u Ligu šampiona, pa su u želji da što više ojačaju redove pred bitke sa Arsenalom, Šahtjorom i Bragom u H grupi, sinoć doveli našeg najboljeg golmana, bivšeg čuvara Crvene zvezde Vladimira Stojkovića. Njegov menadžer u Beogradu je utanačio detalje pozajmice s upravom „parnog valjka“, a Stojković iz Lisabona faksom potvrdio jednogodišnju saradnju sa srpskim prvakom, pa će se već za vikend vratiti iz Portugala i zadužiti crno-belu opremu.

Mada se u jednom trenutku činilo da su timu trenera Aleksandra Stanojevića bliži Željko Brkić (Vojvodina) i nekadašnji golman mlade selekcije Damir Kahriman (Javor), čelnici Partizana okrenuli su se na drugu stranu čim je stigao prvi pozitivan signal s Iberijskog poluostrva. Sve tri strane ekspresno su našle zajednički jezik i svaka iz svog interesa dogovorile jedan od najsenzacionalnijih transfera u istoriji ovdašnjeg klupskog fudbala. Trener „lavova“ ga nije video među prvih 11, Partizan u svojevremeno jednom od najperspektivnijih golmana Evrope vidi jakog aduta u grupnoj fazi LŠ, a Stojković u branjenju za učesnika Lige šampiona priliku da se vrati na staru stazu uspeha.

Dvadesetsedmogodišnji Lozničanin u Sporting je došao 2007. iz francuskog Nanta, uveren da će u jednom od najvećih portugalskih klubova uspeti ono što mu nije pošlo za rukom u francuskoj ekipi – da bude standardnan među stativama. Međutim, istorija se ponovila, pa je Stojković išao s pozajmice na pozajmicu, prvo u španski Hetafe, pa u engleski Vigan. Kako nigde nije ušao u startnu jedanaestorku vratio se u Sporting, odakle će ponovo na privremeni rad, ovog puta na Topčidersko brdo. I to na crno-belu stranu, čime će bez sumnje dići na noge komšijske navijače, koji su čak i Brazilcu Kleu smrtno zamerili selidbu u „neprijateljski tabor“.

Crno-beli su dogovorili i dolazak talentovanog štopera BSK-a Stefana Savića (zimus bio na probi u Arsenalu) i povratak kamerunskog špica Pjera Boje.

OFK Beograd kao Anderleht

U „senci“ fantastičnog uspeha u Evropi i poslednjih, atraktivnih transfera Krstajić i društvo poslednjeg dana ove nedelje igraju meč trećeg kola domaćeg prvenstva sa OFK Beogradom. Iako na Kraburmu idu bez povređenog S. Ilića i uvređenog Moreire, a tamo ih čeka poletna i kvalitetna ekipa „romantičara“, koja je sve oduševila herojskim otporom u kvalifikacijama za Ligu Evrope, branilac titule ima priliku i obavezu da pobedom pokaže kako je ušao u Ligu šampiona i zašto već tri sezone nema premca u svojoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari