Zalihom iz prvog poluvremena u revanšu osmine finala Evrokupa sa Lijetuvosom Crvena zvezda je uspela da u finišu utakmice, uprkos porazu (82:80), zbog zalihe od šest poena u prvom meču (88:82), dramu izrežira prema sopstvenom nahođenju i da u poslednjoj rečenici uvrsti Budivelnik kao ime narednog rivala u četvrtfinalu međunarodnog takmičenja. Prvi meč je na programu 18. marta u Kaunasu, koji je alternativno rešenje ukrajinskom timu zbog napete političke situacije u njihovoj zemlji, dok je revanš zakazan za 26. mart u Beogradu.


Nebojša Čović, prvi čovek tima sa Malog Kalemegdana, vrlo je zadovoljan prolazom među osam najboljih ekipa u Evrokupu, ali smatra da je Budivelnik rival kojeg crveno-beli mogu eliminisati.

– Moji utisci su sjajni, naročito kada izgubite utakmicu, a plasirate se. Sad mi imamo pravo na omaž sa Budivelnikom. Tačka. Očekivanja su da pobedimo. Uspeh jeste, ali to ne znači da nećemo da napravimo još veći. Kada smo pričali na početku sezone, rekli smo da ćemo ići korak po korak, bez obećanja koja moraju biti obavezujuća. Hoćemo da napravimo još jedan korak, ali bez euforije i nečega što je u poslednjih nekoliko nedelja i meseci prisutno, kako je Zvezda bogata, ima pare i sve raspoložive resurse. Zvezda ne mora da bude prva niti može da svane pre jutra – „pecnuo“ je malo Čović komšije, podsetivši da je Duško Vujošević nakon pobede Partizana nad Fenerbahčeom taj trijumf okarakterisao kao „omaž učešću Crvene zvezde u Evroligi“.

Zbog prolaska u četvrtfinale, crveno-beli će duel sa Zadrom u Dalmaciji u okviru ABA lige odigrati u subotu, a ne u nedelju, kako je bilo predviđeno. Zvezda je do sada dva puta igrala za prolaz u polufinale pomenutog takmičenja i u oba navrata je poražena od timova koji su kasnije osvojili Evrokup. Reč je o Dinamu iz Moskve 2006. i Real Madridu 2007. godine.

Osnovana fondacija „Nataša Kovačević“

Na Malom Kalemegdanu predstavljena je nova humanitarna fondacija, osnovana zbog podrške i obrazovanja mladih sportista, kao i onih sa zdravstvenim problemima. Nosiće ime Nataše Kovačević. Predstavljanju su prisustvovali sama Nataša, nekadašnja košarkašica, kojoj je amputirana noga usled saobraćajne nesreće, zatim njen menadžer čuveni Lućano Kapikjoni i Nebojša Čović, koji je u ime Zvezde obećao pomoć fondaciji, ali i Ženskom košarkaškom klubu crveno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari