Utakmice između košarkaških klubova Crvene zvezde i Partizana izgubile su na draži u poslednje dve sezone. Počevši od obdaništa pa sve do penzionerskog doma svakome ko ima predstavu šta je igra pod obručima jasno je da crveno-beli više nemaju dovoljno snage i znanja da savladaju najvećeg rivala. Upravo iz tih razloga izabranici Saše Nikitovića pokušaće večeras u duelu sa Partizanom mt:s u okviru 12. kola Superlige da barem poprave utisak u odnosu na katastrofalno izdanje iz prvog međusobnog duela u uvodnom delu domaćeg prvenstva.

Poraz od 41 poena razlike (118:77) jasno ilustruje snagu crveno-belih, ali i ujedno determiniše nivo motivacije Bakića i saigrača koji će sigurno biti željni da poprave utisak i uvere navijače da će u narednom kolu protiv FMP obezbediti četvrto mesto pred početak plej-ofa.

– Pred nama je još jedan derbi. To je utakmica od velikog značaja ne samo za igrače već i za navijače. U ovakvim duelima jednostavno svi moraju da budu dovoljno motivisani. Pitanje sastava i timskog kapaciteta jednostavno se ne postavlja. Partizan će sigurno biti u prednosti, imaju samo jedan poraz u dosadašnjem delu lige, što je najbolji pokazatelj njihovog kvaliteta. Iskreno se nadam da ćemo pred našim navijačima uspeti da se prikažemo u najboljem izdanju – naveo je Saša Nikitović, prvi stručnjak crveno-belih.

Partizan je u svim aspektima znatno bolji rival u odnosu na ekipu sa Malog Kalemegdana. Zvezda bi eventualnu šansu mogla da potraži u agresivnoj igri na liniji dodavanja, šuterskom momentu Subotića, prodoru Nedovića i igri dva na dva Bakića i Nikolića. Solidni Sava Lešić, koji u poslednje vreme redovno ima dabl-dabl učinak, uz veliku pomoć Nikolića, Dragićevića i Balabana mora bi da stabilizuje defanzivan skok i da u odbrani odigra pametno i oprezno.

– Ovo je naš četvrti ovosezonski derbi. Bez obzira na kvalitet timova ovakvi mečevi uvek imaju posebnu draž. Zvezda će pokušati da obraduje svoje navijače i da osvoji važne bodove, dok mi imamo jasne ambicije. Želimo da plej-of počnemo sa prve pozicije zato nećemo kalkulisati – bio je jasan Vlade Jovanović, trener Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari