Od 1. avgusta do juče o novom sporazumu s Vladom kojim je, uz prihvatanje neke od mera iz ponuđenog socijalnog programa, predviđen raskid radnog odnosa sa Zastava zapošljavanje i obrazovanje (ZZO) izjasnilo se oko 2.500 od ukupno 4.412 radnika na evidenciji ZZO. Svega osamdesetak njih odlučilo je da uzme ponuđenu otpremninu i raskine radni odnos.

Od 1. avgusta do juče o novom sporazumu s Vladom kojim je, uz prihvatanje neke od mera iz ponuđenog socijalnog programa, predviđen raskid radnog odnosa sa Zastava zapošljavanje i obrazovanje (ZZO) izjasnilo se oko 2.500 od ukupno 4.412 radnika na evidenciji ZZO. Svega osamdesetak njih odlučilo je da uzme ponuđenu otpremninu i raskine radni odnos. U Zastavinim sindikatima kažu da to čini tek oko sedam odsto ukupnog broja prekobrojnih na evidenciji Zastave zapošljavanje i obrazovanje.
Sindikalci ponavljaju da iz Zastave zapošljavanje i obrazovanje uglavnom odlaze radnici koji su stekli jedan od uslova za penziju, ili oni kojima je do penzionisanja ostalo dve godine ili nešto manje od toga, i koji će to vreme provesti na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. ZZO napuštaju i pojedinci koji su se u međuvremenu snašli, odnosno pokrenuli privatni biznis ili obezbedili drugi posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari