Za Preševo, Bujanovac i Medveđu 228 miliona dinara za infrastrukturu 1foto FoNet/Miloš Lukić

Za infrastrukturne projekte, koji će u narednoj godini biti realizovani u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa, Koordinaciono telo zaduženo za te opštine izdvojiće 228 miliona dinara, izjavio je danas direktor tog organa Nenad Mitrović.

On je nakon sastanka sa predstavnicima tih lokalnih samouprava, kazao za Bujanovačke.rs da će za subvencije u privredi biti izdvojena 34 miliona dinara.“Što se tiče infrastrukture 228 miliona dinara imamo preko Koordinacionog tela (Vlade Srbije), od kojih 94,6 miliona za Bujanovac, 87,7 za Preševo i 45,6 za Medveđu. Imaćemo i subvencije kad je privreda u pitanju“, kazao je Mitrović.

Pored toga, kako je dodao, neće izostati ni učeničke stipendije u iznosu od 15 miliona, kao i studentske stipendije u iznosu od 6,7 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, za podelu školskog pribora đacima prvacima utrošeno je 3,2 miliona iz budžeta Koordinacionog tela.

Sastanku su prisustvovali predsednik opštine Bujanovac Arber Pajaziti, njegov zamenik Aleksandar Milošević, šef odeljenja finansija u Preševu Besnik Sadiku, šef kabineta predsednice opštine Preševo Besim Šabani i zamenik predsednika opštine Medveđa Rade Perović.

Mitrović je kazao da je to bio prvi sastanak posle formiranja lokalnih samouprava, nakon održanih izbora u Bujanovcu i Preševu.

„Danas smo samo okvirno govorili o infrastrukturi, a detalje ćemo u narednim danima dogovarati. Mislim da su to zahtevi prevashodno za putnu infrastrukturu, zato što je ona u najgorem stanju“, kazao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari