Van radara Ministarstva privrede 50.000 zanatlija

Država nema na apele da se donese propis koji bi građanima obezbedio sigurnost da je svaki majstor stvarno stručan za svoj posao

Ostavite komentar


  1. Pravih „zanatlija“ je kod nas veoma malo. Npr. na Vračaru u krugu od 300 metara od moje zanatske radnje postoji oko 10 radnji koje se bave istom delatnošću kao i mi. Od toga, koliko je meni poznato, a poznato mi je, samo mi i još jedna radnja zapošljavaju radnike školovane (sa diplomom srednje škole) za zanat kojim se bavimo. Često nam mušterije „prebacuju“ da skupo naplaćujemo usluge i „da je kod tog i tog jeftinije“. Gotovo po pravilu (u 90% slučajeva) se posle izvesnog vremena vraćaju da „ispravljamo“ ono što im je „taj i taj“ uradio. I eto im duplog troška. Što se kaže: Po ceni se vidi ko je majstor, a ko „majstor“.

    1. Prvo su opljackali zanatski penz. Fond pa su sigurne platiš prebacili u ovaj propali, dok su oni na vreme otišli u penziju sa 400 500eu danas idu sa 200 to je pljacka za ljude koji zaradjuju svojim noktima i svojim novcem uplacuju za penziju, zato je naj sigurniji rad na crno.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.