Leks specijalis o kreditima u švajcarcima stupa na snagu, obračuni stižu brzom poštom

Ostavite komentar


  1. Ma bravo! Znači, samo oni koji su u startu uzeli kredit indeksiran u evrima dobiće „….. da izbiju oči“. O onima koji ga uopšte nisu uzeli- neću da govorim (neka kažu sami).

  2. Radim u jednoj velikoj banci i mogu da vam kazem da nam je uprava vec dala instrukcije kako da „zaobidjemo“ zakon i dodatno oderemo klijente. Naime, iako Zakon nalaze bankama da kamata na nove evro kredite bude u skladu sa aktuelnom ponudom banke na dan 31. mart, CHF klijentima moja banka ce dati znatno nepovoljniju ponudu. Nasa aktuelna ponuda je 2.99% + Euribor, a CHF klijentima cemo dati maksimalnih 3.4% + Euribor i dodatno ih odradi za 0.4% kamate (sto uopste nije naivno, jer povecava ukupno naplacenu kamatu za skoro 20% tokom perioda otplate od 20 godina).

  3. Još da se doda da ako želiš konverziju , ponistavaju se sudski procesi i svako snosi troškove.
    Ja se sudim sa bankom 5 god za neosnovano podignutu kamatu i sada treba da se odreknem u korist banke i legalizujem kradju sa njihove strane.Pri tome da još platim i troškove advokata.Sud ni posle 5 god nije doneo presudu.
    Da li to ima igde na svetu?
    DrugO, kurs je bio 1.55chf=1e
    Sada je 1.13chf=1e
    Još nisam čuo da neka država ovako sopstvene gradjane maltretira
    Zaista ne znam sta da radim , ovo je prosto ne izdržljivo za čoveka, ovako bahato ni turci nisu oporezivali srbe

  4. izgleda da je leks specijalis napravljen samo za gospodju predsednicu udruzenja CHF, posto drugim zaduzenim u CHF ovo ne odgovara jer su se do sada borili za svoja prava legalnim putem (sud) i imaju velike troskove, za razliku od nje koja za sud nije u zivotu cula niti zna da postoji tako nesto

    1. Saša, gospodja predsednica Udruženja CHF-a , je isplatila svoj stan, više nema razloga da se bori ! Zapravo , otpisan joj je dug da bi „ućutala“….

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.