Srđan Kondić postavljen za predsednika Izvršnog odbora Adiko banke 1Foto: Adiko banka PROMO

Upravni odbor Adiko banke Srbija imenovao je Srđana Kondića za predsednika Izvršnog odbora banke, uz prethodnu saglasnost Narodne banke Srbije za njegovo imenovanje, saopštila je ova banka.

Kondićev mandat na čelu Adiko banke u Srbiji počinje 1. oktobra ove godine i trajaće naredne četiri godine. Do sada je tu funkciju obavljao Vojislav Lazarević koji sada preuzima poziciju zamenika predsednika Upravnog odbora Adiko banke Srbija.

Srđan Kondić prethodno je obavljao funkciju predsednika Uprave Adiko banke Banja Luka. Poseduje skoro dve decenije iskustva rada u bankarskom sektoru, regulatornim telima, u Agenciji za bankarstvo Republike Srpske, ali i akademsko iskustvo predavača na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci i naučno zvanje doktora ekonomskih nauka.

„Prethodno je uspešno vodio Novu banku i Adiko banku Banja Luka, a za vreme njegovog mandata Adiko banka Banja Luka izrasla je u najuspešniju banku u Adiko grupi, ostvarujući istorijski najbolje rezultate u 52 godine dugoj tradiciji“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari