Uprkos povećanju prometa putnika i robe na međunarodnom aerodromu Konstantin Veliki u Nišu u odnosu na prošlu godinu, račun ovog javnog preduzeća je u blokadi, a njegovi dugovi iznose oko 70 miliona dinara, saopšteno je juče u tom preduzeću.

– Od početka godine sa našeg aerodroma letelo je oko 17.000 putnika, što je jednako ukupnom prošlogodišnjem prometu i predstavlja povećanje od 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a već smo oborili godišnji rekord u prometu robe od 800 tona. Uprkos tome, račun našeg javnog preduzeća je u blokadi zbog iznosa od 19 miliona dinara, a ukupan dug aerodroma prema dobavljačima i bankama iznosi oko 70 miliona dinara – rekao je direktor aerodroma Dragan Bugarinović, uz objašnjenje da je ovoliko dug pre svega posledica „nasleđenog bankarskog kredita od 2,5 miliona evra“.

Na konferenciji za novinare Bugarinović je rekao da se očekuje da do kraja godine kroz ovaj aerodrom prođe 22.500 putnika. Značajnije povećanje broja putnika, prema njegovoj oceni, usledilo je zbog uvođenja linija italijanske niskobudžetne kompanije Vind džet do Folija, kao i svakodnevnih letova Montenegro erlajnsa do Podgorice, odakle „niški putnici“ uz presedanje mogu da lete do devet evropskih destinacija. Ipak, kako je saopšteno, popunjenost aviona i dalje nije visoka i za sada iznosi samo oko 55 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari