Ajvar po tegli i preko 1.000 dinara: Kako se kreću cene zimnice u beogradskim marketima?

Ostavite komentar


  1. Волим ајвар, раније су мајка и тетка правиле најбољи ајвар, две врсте; благ и љут. Данас купујем Подравкин ајвар у немачкој, пакован у тегли од 350 г. Цена, 2.20 Евра, често снижење на 1.78 Евра. Овде има још неких производа из Хрватске и Словеније, исто тако и њихових вина. Српских производа нема, сем ту и тамо нека мала радњица коју држи неки наш земљак. Али има и немилих појава, постоји једна радња у близини наше цркве , држао је један Србин из уже Србије. Радња је била чиста, имала је добар избор, видело се да је човек знао свој посао и познавао своје купце. Сви су они имали проблем са месним производима, није више могуће увозити на мало меснате производе у ЕУ, то је забрањено. Ту и тамо сам куповао Манастирку, чварке, сланину. И једног дана чујем да је продао радњу неком Босанцу. Понуда је била такорећи преполовљена, Манастирка је нестала као и Банатски ризлинг. Не знам за разлог, једноставно немам више разлога да одем, место Манастирке пијем сада швајцарску крушковачу Morand, иначе за мене најбољa ракију на свету са 43%, Има један позитиван “ аспект „, због цене се смањила потрошња за 50 %.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.