Ako neće naše institucije, možda će nemačke: Kako radnici u Srbiji mogu da koriste nemački zakon za odbranu svojih prava?

Ostavite komentar


  1. Isto to je i u Ruskim i Kineskim kompanijama, zalite se Nemcima. Kod nas bre sve naopako.

  2. Ovde je problem primena zakona od strane institucija u Srbiji na čijem čelu su partijski drugovi i ne postupa se po zakonu nego po instrukcijama čelnika. Problem je i donošenje izmena zakona koje diriguju interesne grupe bliske vlasti a narodni poslanici glasaju po direktivi jer i ne znaju za šta glasaju. Ukratko, ovde je sve problematično.

  3. „Svesni smo da inspekcija rada i kada izađe na teren uglavnom ne preduzima ništa protiv poslodavaca koji uzurpiraju radnička prava.“ Da li radnici sami moraju da isteruju pravdu? Da ukinemo nemarnu inspekciju ?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.