„Ako se ovako nastavi, ukupno će tri čoveka raditi u celoj Vojvodini“: Koliko je poljoprivreda u Srbiji isplativa?

Ostavite komentar


  1. Ovde se sve svodi na politiku uvoza i profit uvognika. To je bar jasno. Jedni orofitiraju a drugima sve lepše jer lenstvuju. Ali neće to tako moći dugo, mislim da će ove lenčuge završiti pod kontejnerom, to tako ide

  2. Pa sto se cudite još je Djndjicev projekat bio gašenje sela kao neprofitalna, a zemlju bi obrađivali nekoliko grosista sa snažnom mehanizaciju, čime bi se smanjilo zagađenje i povećala produktivnost, bio je vizionar.

  3. Ulog je veliki a cene proizvoda male .Čista propast za male poljoprivrednike.Nezadovoljstvo raste a nema ko da nam pomogne.

  4. Pričam ti priču. Toliko je loše u poljoprivredi da je arenda u mom kraju ( južni Banat) dostigla 300 evra po jutru odnosno 510 evra po hektaru. I po tim cenama se otimaju za svako parče zemlje. U sezoni ne možeš proći putem od ogromnih traktora, a o besnim džipovima neću ni da govorim. Po selima se stvorila neka vrsta „poljoprivredničke elite“ koja se medju sobom takmiči ko će imati više , jače i bolje. Pomoć treba malima sa 10-20 jutara a ne ovim krupnima , koji su uvek najglasniji i uvek im treba još i još. Pohlepa će uništiti ovu zemlju.

  5. Nikola apsolutno ste u pravu u poljoprivredi će biti kao u trgovini samo su ostali veliki trgovinski lanci.Nema jasne strategije .

  6. Ala lupate,veze vi nemate,kakva poljoprivreda. Tudje banke,sjemenske kuće,osig društva,tudji otkupljivali,led,mraz,suša pa to niko nikada ne bi izdržao. Od prodaje oružja, proizvoda visoke tehnologije(telefoni,kompjuteri,auta itd itd se uzme ekstra profit a idu do 100% i više i da se seljaku podsticaj da radi poljoprivredu da država ima zdravu fizički naciju. I to je to, ništa novo već 100 godina. A Arapi ne znaju šta će od novaca od nafte pa sjetili se poljoprivrede…

  7. Dosta njima i tri coveka! Samo ce da dignu porez njima troma i eto resenja. Necete ih uplasiti tako sto cete odustati,umreti itd.

  8. Профит,профит,мали произвођачи удавите се,не требате.Ви сте овим у влади трошак.Нетреба да живите.

  9. Svaki poljoprivrednik u Vojvodini bio on mali ili veliki treba da bude bogatiji od bilo kog politicara,jer sve stekne radom svoim.Ako mislite da ce biti tri samo poljoprivrednika onda se vi zanosite ozbiljno,poljoprivrednicu su narod i ako oni ustanu ustace cjela srbija i tako ce mo napraviti drzavu.

  10. Od kada sam prvi put pogledao vesti pre više od 40 godina pa do danas stalno slušam kuknjavu poljoprivrednika . Da je stvarno tako verovatno bi odustali za 40 godina.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.