Aktivna preduzeća duguju skoro 200 miliona evra za porez

Najveći poreski dužnici su državne banke u stečaju i propala društvena preduzeća

Ostavite komentar


  1. Aferim! Da l ce se ovaj narod najzad opametiti,zar nije jàsno ko podriva drzavu I da to ne ide bez podrske politike!

  2. „…a pre svega Beobanka sa 32,3 milijarde dinara…“
    „LIKVIDIRANA“, A, RADI!?
    Neka nam neko objasni „taj fenomen, srpski“!!!???
    Sem, ako bivši direktor, SM i „čuvarka kese“ BV, još upravljaju!!!???
    Pozdrav iz Banata!

    1. Naravno da ne radi, ali se i dalje vode u knjigama jer imaju dugove i potraživanja. To ne zastareva. Tek kada očiste ili otpišu to što imaju, tek onda će skroz nestati Beobanka.

  3. Kakav spisak sbske “elite“. Sve sami birani krimosi, bivši političari I ostali sa njima povezani “burazeri“ I tajkuni. Veliki Vođa je svojevremenim hapšenjem Miškovića pobrao lovorike kod širokih narodnih masa, a sad ispada na ga nije ni načeo.

  4. Зашто тајкуни и државне фирме, сви ближи владајућем режиму, да плате порез, а дугују само за порез изнад 200 милиона евра, струја је покрадена само у 2017. и струја у вредности од 1.026.023.535 динара. Ником ништа, а само пензионерима се такође отме, а не покраде, пензија за неких 400 милиона евра и тако ΛV покрије порезе, губитке, а бога ми остане и да се покраде. Изгледа да ΛV нема „душу“, а неће је ни имати? Зашто губе времена на доношењу закона, када они нити вреде, нити се примењују, а сви закони, устав, уредбе, наредбе су сконцентрисани у једном једином човеку. Не дај Боже да га ухвати грип.

  5. Izgleda da je sve ucinjeno da se na ovom spisku ne pojave poreski dugovi Pinka, Hepi i Studija B !

  6. Mozda cu pogresiti u pravilnom pisanju al’ sigurno necu pogresiti u oceni ili proceni sustine ovih „poreskih dugova“ kad’ budem napisao „money laundering“ !!!!!!!

  7. Ah da,i jos nesto da kazem !! „Beohemija“ ooooodavno nije u stecaju !! Prodata je za polovinu vrednosti koju je „stecajni upravnik“ (namerno pod navodnicima),istakao,i to firmi „Preston“ koja je osnovana pre 10-11 godina a osnovna delatnost joj je „uvoz-izvoz,trange-frange,kamioni-avioni“ i nema blage veze sa „proizvodnjom praskastih i ostalih proizvoda kucne hemije“ !! „Beohemija“ je ostala duzna kako drzavi (za poreze),tako i radnicima(tri plate a mozda i „doprinose“),a novi vlasnik,“gazda“ odmah nakon kupovine izjavljuje da ce „povecati kako proizvodnju tako i prodaju za 30 posto“ !! A ja se pitam,kako on to misli da izvede kad’ je predhodni „gazda“ ostavio nekoliko desetina miliona Eura duga i neizmirenih obaveza ????? koju novu „rupu u saksiji“ ce da izmisli ??? Osim,ako ne pocne da koristi slicni ili isti „recept“ kao i predhodni,a to je „uzimaj kumovske,partijske,burazerske kredite do besvesti,a kad’ dodje vreme za naplatu (vracanje),proglasi bankrot i cica mica gotova je prica !!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Ponovo pokrenuta privatizacija Jugoslovenskog rečnog brodarstva 8

Ponovo pokrenuta privatizacija Jugoslovenskog rečnog brodarstva

Ministarstvo privrede Srbije objavilo je javni poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Jugoslovenskog rečnog brodarstva (JRB) sa sedištem u Beogradu (JRB). Početna cena za prodaju kapitala iznosi 29,2 miliona evra, prenosi eKapija.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.