Akva park na obali Dunava 1

U okviru turističke ponude u narednom periodu opština Golubac dobiće i sportsko-rekreativni centar na obali Dunava dok će najveća atrakcija u tom kompleksu biti Akva park za koji postoje projekti.

Kako su nam rekli u ovoj podunavskoj opštini, u toku je priprema dokumentacije za sportsko-rekreativni centar na obali Dunava, a nakon toga očekuju i razgovore sa zainteresovanim investitorima. Kompleks na kome će se prostirati sportsko-rekreativni centar je na oko 1,1 hektar i to je na prostoru gde se već nalaze tereni za mali fudbal, rukomet i odbojku na pesku, koji bi trebalo da budu obnovljeni i modernizovani, a biće sagrađena i dva teniska terena, sa zasebnim ulazima.

U kompleksu akva parka biće veliki bazen, koji će u zimskom periodu moći da bude pokriven balon halom i dva manja bazena, sa malim toboganima, slapovima, vodenim pečurkama i rekvizitima za decu.

U lokalnoj samoupravi su razmišljali da sami ulože sredstva u izgradnju, ali to je kako kažu nemoguće zbog velikih finansijskih sredstava koje ne mogu biti izdvojena iz budžeta i očekuju da će projekat biti vrlo interesantan ulagačima zbog najatraktivnije lokacije na ovom delu Dunavu. Kako kažu, već su se javljali investitori koji žele da grade teniske terene, bazen, a sada su ovim projektom objedinili sve to i biće to jedan kompleks za koji su lani raspisali konkurs za izradu idejnog rešenja, ali im se niko nije javio.

– Zbog toga smo odlučili da posao poverimo aranđelovačkom Arhiplanu, sa kojima godinama imamo odličnu saradnju i koji su nam radili mnogobrojne urbanističke dokumente. Oni su izradili idejno rešenje i urbanističko rešenje, uz naše sugestije, kažu u opštinskoj upravi. Urbanističko rešenje bilo je na javnom uvidu, kako bi se građani Golupca upoznali sa planovima i dali svoje mišljenja i ideje za još bolji projekat. Sada je na redu izrada urbanističkog projekta i detaljnija razrada ove lokacije. U kompleksu će biti smešten i manji restoran, a posetiocima će na raspolaganju biti i parking. Inače, u toku je i obnova Golubačke tvrđave koja bi trebalo da postane turistički brend ovog kraja i istočne Srbije. Realizacija projekta biće završena do kraja 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari