Aleksić: U 2027. dospevaju najveći krediti, ulazimo u strahovite probleme 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodni poslanik Miroslav Aleksić upozorio je danas da Srbiji 2027. godine dospevaju najveći krediti koji su uzeti za vreme ove vlasti i da zbog toga „ulazimo u strahovite probleme gde će nam se obiti o glavu besomučna propaganda koju gledamo poslednjih 12 godina“.

Gostujući na TV Nova Aleksić je napomenuo da građani Srbije danas plaćaju najskuplje gorivo, kao i da je 2021. godine cena barela nafte bila 71 evro na svetskom tržištu i dalje je tako, dok je iste godine dizel u Srbiji koštao 147, a sada je 200 dinara.

Aleksić je istakao i da je borba protiv litijuma i pretvaranja Srbije u rudarsku koloniju borba svih građana za budućnost zemlje, jer će „rudnik u Jadru biti samo otvaranje kapije za rudarenje širom cele zemlje“.

On je naveo da su od Loznice preko Valjeva, Čačka, Požege, Rekovca, Knića, Kragujevca, Trstenika pa sve do Vranja i Niša izdata rešenja za istražne radnje, dodavši da je Srbija postala livada na koju svako dođe da napasa svoju stoku i da uzme šta god hoće, samo da bi vlast mogla da opstane i da im se tolerišu korupcija, kriminal, razaranje institucija i vladavine prava.

„Očekujem do kraja meseca sednicu Narodne skupštine na čijem dnevnom redu će se naći predlog za izmenu i dopunu Zakona o rudarskim i geološkim istraživanjima sa ciljem izmene jednog člana u kome se zabranjuje eksploatacija litijuma, kao i primenjena istraživanja litijuma i bora“, kazao je Aleksić.

On je naveo da bi bilo normalno da se kao društvo usaglasimo da se zaustavi i stavi tačka na ideju rudarenja u Srbiji i da počnemo da koristimo druge potencijale koje imamo, jer je sva relevantna struka u Srbiji rekla da je u pitanju projekat koji nije dobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari