Priznanje poslovni čoveke godine (2011) koje dodeljuje Klub privrednih novinara uručeno je juče, na svečanosti u Privrednoj komori Srbije, predsedniku Alko grupe Miroljubu Aleksiću, dok je Kompaniji NIS dodeljena Zlatna plaketa kao kompaniji godine. U kategoriji poslovni potez godine, priznanje je dodeljeno zvršnom direktoru kompanije Nektar, Bojanu Radunu, za kupovinu Fruktala, mladi menadžer godine je generalni direktor PKB-a Rajko Mandić, dok je titulu Banka godine ponela Komercijalna banka.

Priznanje Poslovnom čoveku godine uručio je ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović koji je istakao da su uspešne kompanije merilo uspeha ekonomije jedne zemlje, dok su političari tu da obezbede okvir za poslovanje. „Novi model privrednog rasta Srbije mora da se zasniva na proizvodnji i izvozu, jer jedno tako srpska privreda može da zauzme mesto u regionu, ali i u svetskoj tržišnoj utakmici“, naglasio je Petrović.

Nagradu za kompaniju godine NIS-u je dodelila predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović, koja je pozdravila nastojanja te kompanije da svojim privrednim potezima utiče na integracije. Dodelama nagrada prisustvovao je i ministar životne sredine, rudarstva i prostronog planiranja Oliver Dulić i predsednik PKS Miloš Bugarin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari