Aleksić u Ivanjici: "Sramne" izjave predsednika Srbije da se nenormalno mnogo novca izdvaja za poljoprivredu 1foto FoNet Ana Paunković

Narodni pokret Srbije (NPS) podržava poljoprivrednike koji protestuju i bore se za svoja prava, rekao je danas u Ivanjici lider NPS Miroslav Aleksić.

 

On je tokom razgovora sa građanima kazao da poljoprivrednici hrane zemlju i, kako je naveo, proizvode oružje koje će biti najvažnije u budućnosti, a to je hrana, saopštio je NSP.

„Sve razvijene zemlje sveta za svoje poljoprivrednike izdvajaju od 30 do 35 posto budžeta”, kazao je Aleksić, koji je prisustvovao izbornoj skupštini opštinskog odbora u Ivanjici.

On je nazvao „sramnim“ izjave predsednika Srbije da se nenormalno mnogo novca izdvaja za poljoprivredu i premijera da nema finansijskih sredstava za tu namenu, preneo je NSP.

Kazao je i da je „NPS u ovom trenutku najveća opoziciona i jedina stranka koja je u 15 opština izašla samostalno na izbore“ i svuda, kako je dodao, napravila odličan rezultat.

„Polako se oseća i nazire kraj ovoj vlasti, bez obzira kako danas izgledaju rezultati. Sve je veće nezadovoljstvo građana i pritisci su veliki, a oni nemaju odgovore“, kazao je on.

Istakao je da NPS ima odbornike u 103 grada i opštine, kao i više od 140 povereništava i dodao da je plan da do izbora 2027. stranka ima ozbiljnu organizaciju u svim gradovima i opštinama.

„Upali smo u zamku kao društvo, jer bahata manjina danas upravlja Srbijom tako što je urušila institucije, pogazila zakone, uzurpirala sve i rekla građanima da su samo oni dobri, a svi ostali izdajice i strani plaćenici“, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari