Alfredo Altavila dolazi u Kragujevac da reši problem u Fijatu

Mašine u italijanskoj fabrici automobila i dalje stoje, radnici odbili ponudu Ane Brnabić

Ostavite komentar


  1. Otkud sad Orbovic pa jos sa ovakvim niskim predlogom! Ciju li on drzi stranu? Kad se ne zna dalje onda se navode "visi interesi"! nema visih od dostojanstvenog rada!

  2. Vreme je da SVI Srbi pokazu solidarnost jer je to jedini nacin da se zastite interesi SVIH zaposlenih. FIAT prodaje veliki broj vozila u Srbiji i gubitak tog trzista ne bi im bas bio dobar pogotovu sto gube trku sa glavnim konkurentima na svetskom trzistu (dva pokusaja da prodaju automobile u Australiji zavrsena su totalnim fijaskom na primer). Kako bi bilo kada bi kupci novih automobila u Srbiji poceli da BOJKOTUJU proizvode te kompanije? Ponuda na trzistu je takva da se mogu kupiti i bolji automobili. Svi za jednoga – Jedan za sve!

  3. Podrska radnicima. Ako imate ikakve dileme da li da prekinete strajk i da verujete drzavi, pogledajte samo kako su prosli svi ostali radnici koji su verovali drzavi – u Ikarbusu, Gosi, Juri, gde im samo obecavaju a narod ne prima platu ili rade u pelenama za minimalac a drzava kaze cutite da ne odu "investitori".

  4. Ni potreban Alfredo Altavila, potrebno je da se poštuju zakoni Republike Srbije. FIAT priča o svojim običajima da ne pregovara sa strajkačima do traje štrajk. Zakon Srbije ni ne spominje. Ali ni Premijerka ne govori o zakonima Srbije. Prema tome u Srbiji je suspendovan Zakon o radu (kada je u koliziji sa običajima kompanije) i sva radnička prava.
    Srbija prstaje da bude država kada ni sama ne priznaje i ne primenjuje svoje zakone.
    Najgora vrsta odnosa prema radnicima i građanima Srbije.
    Ni u snu nisam misli da je to moguće u Srbiji i Evrope

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.