Ambasador Japana o prednostima Srbije kao investicione destinacije 1foto FoNet/NITRA

Ambasador Japana u Srbiji Akira Imamura je danas zahvalio što je posle formiranja nove vlade Srbije privredna delegacija Srbije najpre došla u Japan i predstavila „prednosti Srbije kao investicione destinacije, kompetentnost njenih preduzeća na polju IT, AI i drugih savremenih tehnologija, kao i u snažnu podršku Vlade njihovom daljem razvoju“.

Ambasador je to rekao na svečanosti povodom japanskog festivala Tabanata, priređenoj u Muzeju Jugoslavije u organizaciji Japanske poslovne alijanse u Srbiji i Ambasade Japana u Beogradu.

Na tom skupu su bile ministarke nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, i privrede, Jelena Begović i Adrijana Mesarović.

Begović je rekla da su „postignuća i dogovori tokom posete ekonomske misije Republike Srbije Tokiju jasni znaci da saradnja između Japana i Srbije ide u odličnom pravcu, prenelo je njeno ministarstvo.

Predsednik Japanske biznis alijanse u Srbiji Goran Pekez je na skupu rekao da na Svetskoj izložbi Ekspo u Osaki 2025. godine i Specijalizovanom Ekspu u Beogradu 2027. godine, s temom „Igra(j) za čovečanstvo“ Srbija može da se predstavi kao odlična destinacija za japanske kompanije i istakao da je Vlada Srbije imenovana za člana Organizacionog odbora Ekspoa u Osaki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari