Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Konuzin, razgovarao je juče sa gradonačelnikom Vranja Miroljubom Stojčićem, predsednikom Skupštine grada Slobodanom Stamenkovićem i načelnikom Pčinjskog upravnog okruga Budimirom Mihajlovićem. „Moja misija je da se upoznam sa svakim regionom u Srbiji, pre svega sa ekonomskom situacijom.

Nedavno potpisan energetski sporazum otvara vrata za mnogo širu saradnju i ja ću nastojati da kroz ovakve kontakte doprinesem povezivanju ruskih i srpskih privrednika“, izjavio je ambasador Konuzin u razgovoru sa rukovodstvom grada Vranja. On je ukazao i na prednosti slobodne trgovine koja postoji između Rusije i Srbije, potencirajući da bi tim režimom trebalo da budu obuhvaćeni i prozvodi Kompanije Simpo, koja je pre 20 godina u Rusiju izvozila robu vrednou oko 50 miliona dolara.

Gradonačelnik Miroljub Stojčićupoznao je ruskog ambasadora sa privrednom situacijom u Vranju i potencijalima koje ovaj kraj pruža zainteresovanim investitorima. On je ukazao i na probleme koje rukovodstvo grada nastoji da reši u cilju bržeg razvoja malih i srednjih preduzeća. Ambasador Konuzin posetio je Kompaniju Simpo, a tokom jučerašnjeg dana susreo se i sa predsednikom opštine Bujanovac Šaipom Kamberijem i Preševa Naderom Sadikuom, interesujući se za aktuelnu političku situaciju, ali i mogućnosti ulaganja u privredu tog kraja.

„Ljudi u ovom specifičnom regionu Srbije moraju da žive zajedno i da sve probleme prevazilaze kroz zakonske forme, a ako pak zakoni nisu dobri onda ih treba menjati. Prioritet ovog regiona je ekonomski razvoj i Rusija je zainteresovana da pruži pomoć“, rekao je posle razgovora sa predsednikom Opštine Preševo ambasador Rusije. Ambasador Ruske Federacije sreo se i sa predstavnicima srpskih političkih partija i odbornicima ovih stranaka u lokalnim skupštinama u Bujanovcu i Preševu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari