Američka kompanija za klinička istraživanja širi posao u Srbiji 1Promo

Kompanija Worldwide Clinical Trials povećala je broj zaposlenih u Beogradu za 50 odsto u odnosu na prošlu godinu i sa skoro 500 zaposlenih Beograd je postavljen globalni centar za Evropu, saopštila je ova američka kompanija koja se bavi kliničkim istraživanjima za farmaceutsku industriju.

Rast beogradskog sedišta je pokretač ekspanzije poslovanja Worldwide-a širom Evrope i nastojanja kompanije da bude pouzdan partner Vlade Republike Srbije i relevantnih institucija u inicijativama koje su usmerene na unapređenje kliničkih ispitivanja kako u Srbiji, tako i na međunarodnom nivou, kroz stvaranje veće konkurentnosti za istraživanja i inovacije“, navodi se u saopštenju povodom otvaranja Centra za Evropu u Beogradu kom su prisustvovali pored predstavnika kompanije i direktor tima za IT i preduzetništvo u Kabinetu predsednice Vlade Nenad Paunović, kao i predstavnici NALED-a, Američke privredne komore.

Naučno-operativna ekspertiza Worldwide Clinical Trials, zajedno sa kontinuiranim fokusom na ključne terapijske oblasti kardiovaskularne, metaboličke, neuronauku, retke bolesti i onkologiju, okuplja međunarodno znanje i domaće stručnjake, pružajući im priliku da rade na najsavremenijim istraživanjima lekova budućnosti.

„Širom naše globalne organizacije, tim u Srbiji daleko je poznat po svojoj strasti i fokusu u poslu, kao i po marljivosti da podrže naše klijente na najbolji mogući način. Njihovo bogato terapijsko znanje i tehnička ekspertiza omogućili su da razvijemo fleksibilne planove kliničkih ispitivanja i brzo rešavamo izazove za naše klijente.

Širenjem našeg globalnog poslovanja kroz ekspanziju tima i centra u Srbiji, za nas predstavlja ogromnu priliku, ali i odgovornost da nastavimo da ozbiljno pristupamo stvaranju vrednosti za region centralne i istočne Evrope“, rekao je dr Anđeliko Karta, predsednik Worldwide Clinical Trials.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari