Za kupovinu Zastave kamiona, dela Zastavine Fabrike automobila i bivše Zastavine firme 21. oktobar zainteresovana je rusko-kineska kompanija AMS Grupa. Predstavnici menadžmenta i stručnjaci ove rusko-kineske kompanije od juče, saznaje Danas, borave u novoj, dvodnevnoj poseti Zastavi (u kojoj su bili i pre mesec dana), zarad dodatnog upoznavanja s tehničko-tehnološkim, kadrovskim i drugim potencijalima i mogućnostima Zastavinih firmi za čiju su kupovinu zainteresovani.

Za kupovinu Zastave kamiona, dela Zastavine Fabrike automobila i bivše Zastavine firme 21. oktobar zainteresovana je rusko-kineska kompanija AMS Grupa. Predstavnici menadžmenta i stručnjaci ove rusko-kineske kompanije od juče, saznaje Danas, borave u novoj, dvodnevnoj poseti Zastavi (u kojoj su bili i pre mesec dana), zarad dodatnog upoznavanja s tehničko-tehnološkim, kadrovskim i drugim potencijalima i mogućnostima Zastavinih firmi za čiju su kupovinu zainteresovani. Delegacija AMS Grupe će tokom današnjeg dana o privatizaciji Zastave kamiona, dela Fabrike automobila i 21. oktobra razgovarati i sa nadležnima u Vladi Srbije, odnosno u Mimnistarstvu ekonomije.
Prema (ne)zvaničnim informacijama, AMS Grupa koja se, izmedju ostalog, bavi i produkcijom automobilskih i komponenti za laka teretra vozila, u Zastava kamionima bi, u saradnji sa italijanskom firmom NAVEKO, zadržala proizvodni program te firme, odnosno u njoj i dalje organizovala proizvodnju kamiona od dve do pet tona nosivosti. AMS Grupa bi i u 21. oktobru nastavila proizvodnju svetlosne i druge opreme i delova za automobile. Za sada je nepoznanica za koji deo ovdašnje Fabrike automobila je zainteresovana ova rusko-kineska kompanija. Osnovano se, međutim, pretpostavlja da je AMS Grupa zainteresovana za pogon Mehaničkla obrada, u kojem se već proizvode auto-delovi i sklopovi za ruski VAZ.
U Zastavi za Danas kažu da je AMS Grupa najviše zainteresovana za kupovinu Kamiona, 21. oktobra i dela Fabrike automobila, te da je ohrabrujuće to što rusko-kineska kompanija namerava da, ukoliko aktuelni pregovori budu okončani uspešno, zadrži postojeći proizvodni program u tim Zastavinim firmama. Podsetimo da su Zastava kamioni i 21. oktobar već duže u postupku privatizacije, dok je Vlada Srbije tender za promenu vlasničke strukture Zastavine Fabrike automobila najavila za jesenas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari