"Ana Brnabić će raditi na unapređenju života svih građana" 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Radnici Goše pozvali su i ostale građane Smederevske Palanke da im se pridruže i pomognu u blokadi pruge danas od devet do 10 časova.

Zaposleni u fabrici šinskih vozila Goša već tri meseca štrajkuju, a poslednjih nekoliko nedelja izašli su iz fabričkog kruga i rešili da blokiraju pružne prelaze.

– Blokirali smo ponovo prugu juče od devet do 10 časova, to ćemo uraditi i danas, nadam se uz podršku građana Palanke koje smo pozvali putem lokalnih medija da nam se pridruže – kaže za Danas predsednik Štrajkačkog odbora u Goši Milan Vujičić.

Nikakvu novu informaciju, ističe on, radnici nemaju od poslovodstva, tako da nastavljaju sa štrajkom dok dug bivšeg poslodavca ŽOS Trnave prema njima iz dana u dan raste. Slovačka kompanija koja je u međuvremenu prodala Gošu kiparskoj firmi, radnicima je isplatila dva dela od ukupnog duga od 90.000 dinara, ali ne i treći od 30.000 dinara, koliko im se još duguje. ŽOS Trnava se, između ostalog, obavezala da će radnicima u 16 mesečnih rata isplatiti preostali dug koji se nagomilao tokom godina neplaćanja zarada, niti doprinosa za penzijsko osiguranje. Radnici povratnu informaciju nemaju ni od dužnika, ali ni od države od koje su u nekoliko navrata tražili pomoć.

Dok je bio na mestu premijera Aleksandar Vučić je jednom, početkom aprila još, obišao radnike, međutim od kada je počela blokada pruge niko iz državnog vrha nije se obratio radnicima ove fabrike.

Naš list je pisao i predsedniku države Aleksandru Vučiću, ali i u tom trenutku v. d. premijera Ivici Dačiću, ali od njih nismo dobili odgovor. Na pitanje mandatarki Ani Brnabić da li će uraditi nešto povodom štrajka radnika u Goši iz njenog kabineta smo juče dobili odgovor da je ona mandatarka, ali da će ako vlada dobije podršku u Skupštini, ona „raditi sa svim ministrima na unapređenju života građana, donositi odluke i ulagati maksimalne napore da se problemi rešavaju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari