Analiza ekonomskih stručnjaka: Srbija ulaže oko milijardu evra u rudnik litijuma da bi ostala na nuli

Ostavite komentar


  1. Iz analize je izostao podatak o tome koliku bi ličnu korist (?) inkasirali u svoje džepove, pojedinci koji intenzivno lobiraju i upinju se da do ostvarenja projekta dođe, po bilo koju cenu…

  2. Dosta bre vise o litijumu. Kopacemo kopacemo kad vi uuzmete deo . Tad ce biti lekovit , licemeri.

  3. Isti ovi „strucnajci“ su govorili da je litijum prevazidjen i da su sada dosle neke nove generacije baterija. Izgleda da Rio Tinto ne zna, pa ce ovi dezurni katastroficari iz Srbije da im dokazu da su na gubitku. Nestvarno.

  4. Država je sagledala sve mogućnosti projekta Jadar i donela najbolju odluku

  5. Glavan prica je to sto NIKO ne veruje Rio Tintu (losa reputacija), sto bi se reklo vuk dlaku menja al narav nikako (to je rio tinto)
    I sto je najvaznije da normalan narod NEMA bas nista od tog litijuma , sve taj dobitak ako ista ostaje ide po djepovima nasih vladara . ili partijskih poltrona

  6. Suveren Oskar i njegova kamarila će jedini ,pored RT, imati koristi od ove svinjarije. Nećete kopati!

  7. Nalupase se strucnjaci, ali poentira vlasnik ridnika litijuma Drakulic. Ako je rudarenje opasno zasto je on krajnje nemoralno ugrozio narod i zivotnu sredine drzave u kojoj ima rudnik?

  8. Vidim da je Drakulic prodao svoj rudnik litijuma. Jeli mu zao sto je ostetio drzavu u kojoj ima rudnik?

  9. Ja sam bot i mislim da ovi stručnjaci nemaju pojma jer Predsednik je najpametniji.
    Dajte mi sad moj sendvič.

  10. Gospodo komentatori, ovo vam je Prva liga ekonomije Srbije! Ne znam gde je objavljen Izveštaj, voleo bih da ga pročitam u celini. Ekonomisti su rekli svoje, nedostaje analiza istražitelja koji bi utvrdili ko, i kakav interes ima od ovog projekta, jer neko ima, čim se toliko lobira u korist projekta?

  11. „Ergo Strategy Group“
    Niko nikad za njih nije čuo i gle čuda, ni manje ni više imaju office u Beogradu koji radi „analizu“ isplativosti Rio Tinto projekta !!! Možete vi to i bolje, ovo je toliko providno i smešno da nemam reči … A to da je Drakulić protiv nije nikavo čudo, pa to bi mu bila direktna konkurencija, zar ne?

  12. Molim botove da ono za šta su plaćeni rade na Kuriru. Danas čitaju samo pošteni ljudi.

  13. ako je to rekao g-din Drakulic e onda tu nema razloga za NIKAKVU sumnju ,pa toliko puta dokazano postenje i strucnost smisao za bogacenje itd itd…

  14. Мене само једно интересује. Како то да је Дракулићев рудник исплтив а овај српски није , до небеса ? Наш је позитивна нула из социјалистичке економије . Нешто је труло . Сви ови економисти , учесници у дискусији нека дају своје мишљење о томе . Четрдесет година је таква експлоатација Србије да Србије више неће бити . Од Хрватске до Македоније . Ту су и други фактори . Нпр . геостратешки и геополитички , нпр. Једно друго вуче . Sapienti Sat !

  15. Grešite. Nije Srbija ništa od toga ni „dala“ ni „obećala“, sve je to Vučić sa svojim satrapima ugovarao, davao i obećavao, i sad je u problemu da isporuči.
    Ima neki čudan narod u Srbiji koji neće pa neće, džabe Vučić nama tupi da „nećemo znati šta ćemo sa parama“! Naravno, ne mi? Ima ko već sada ne zna šta će sa parama ali pohlepa ih još trese kao groznica, ne znaju šta je dosta.
    A tako su lepo sve dogovorili i izračunali šta koliko i kome dođe?
    Ima tu mrvica i za botove, jako se trude oko ove teme, ali džabe im trud.
    Svakako NEĆETE KOPATI.

  16. Prosto je neverovatno da još uvek postoje osobe sa imenom i ugledom koje i dalje ne razumeju da budžet to jest novac građana nema dodirnih tačaka sa privatnim računima (džepovima) funkcionera koji trenutno vode ovu zemlju.

  17. Sve sto treba da se dobije ili je vec dobijeno u vezi ovog projekta, dobio je ili ce dobiti, Vucic i ova njegova banda iz kartela sns. Doduse ovi iz kartela dobujaju, jaja, parizer, pastete, mrvice… a veliki sef i ovih nekoliko oko njega napakovali 6 milijardi.

  18. Odlična analiza vrhunskih stručnjaka koja je u nedelju podigla celu naprednu bot brigadu. Polomise se da demantuju ili nema parizera.

  19. Greska, u slucaju ekoloskog incidenta i zagadjenja stetu placa zagadjivac, to jest Rio Tinto.

  20. STOP RUDNICIMA!!! NEMA KOPANJA U SRBIJI!!! Vidim da je ovaj članak baš pogodio snsOvce.

  21. Mi smo u plusu zadnjih 20 godina samo kada smo uzimali kredite.Naj bolje naši stručnjaci znaju da uzmu kredit,to ne maše

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. i 6. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.